stressångest och drömmar om belöning

Nu har jag nästan lyckats plöja mig igenom en bok på över 200 sidor. Det tar mkt längre tid än vad jag trodde eftersom det inte bara är till att läsa för läsandet skull utan också plugga in det ordentligt. Vill inte sitta där på tentan och fördöma mig själv för att känna igen någonting på nån fråga eller ana att jag har läst det. Det måste sitta! Efter fyra timmars sträckpluggande börjar jag dock känna mig lite rastlös och har svårt att koncentrera mig på vad jag läser. Men har inte samvete att lägga ner, känner mig sjukt stressad! Ska ju iväg över helgen också så det är idag och ytterligare fyra dagar som jag har på mig. Men det är bara att vänja sig, det är förmodligen såhär mina dagar kommer se ut hela november, december innan jag åker till Thailand. Förutom seminarium, föreläsningar, fältdagar och VFT har vi ett stort projektarbete som ska göras till den 6/1, vilket för mig innebär till ungefär den 18/12. Utöver det ska jag hinna med att jobba lite också. Får se det positivt, eftersom jag har så mkt att göra kommer jag inte hinna med att spendera några pengar, haha. MEN, när allt är färdigt och över så ska jag sitta på stranden i Thailand med en drink i handen och skratta belåtet.

lazy mf

Joo men idag har man fått lite gjort iaf. Pluggat (men ooooj så mkt man ska lära sig!) och fixat lite annat som man har försökt komma undan men ICKE! Tant Karin är ett steg före den rackaren. Imorgon har jag mycket å göra. Det ska städas och det ska pluggas och det ska fixas inför nästa kurs. Skulle bli stolt över mig själv om jag lyckades med hälften. Men ett som är säkert, till lunch blir det Parmesana, ååååh så gott! Då lyckas jag väl med att äta och kanske sätta in tallriken i diskmaskinen. Gud bevare mig väl.

grubbel grubbel

Idag tänkte jag ägna tiden åt plugg. Men nu är kl halv tre och jag har gjort allt annat förutom å plugga. Typsikt mig. Men jag ska börja snart! Funderar ständigt på outfits av olika slag. Dels vår tillställning som är nog så svår att bestämma utklädnad till, dels en guld, silver, glitter och glamour-fest som äger rum i november. Jomen, svåra beslut måste tas! Haha, i-landsproblem?

Nej, nu måste jag plugga! Åh.. tradigt.

jag lever gärna i delirium

Sluta nu! Det gör ont i mig. Saknar er alldeles för mkt.
The Nostalgia Locomotive gives you a hell of a ride.


hm..

Nu har jag gjort lite research och det ska räcka med kollinummret för att få ut paketet.
YEAS! På med kläderna, I'm coming to get u!

AW!!

Känner mig döende. Okej så illa är det kanske inte men har definitivt mått bättre! Ligger i sängen och försöker kurera mig nu. Orkar inte vara sjuk mer nu. Hinner inte bygga upp försvaret innan jag åker på nästa. Måste bli frisk snart för en otroligt rolig helg väntar! Har redan fixat dressen och vill bara att veckan ska ta slut.

Va hos Aynur igår och som vanligt fyller hon mig med massa god mat :) Gjorde färdigt arbetet till på torsdag så nu kan man ta det lugnt i två dagar. Om man bortser från tentan som ligger och lurar bakom hörnet. Den vill jag faktiskt inte göra.

Men förutom tentor och snoriga näsor och spänd förväntan så är det ILSKA och IRRITATION som tar upp plats i mina sinnen just nu. Mitt paket från Ellos är sjukt försenat och det retar ihjäl mig. Deras "spåra ditt paket"-funktion på hemsidan funkar inte heller. Så lämpligt. Sitter och funderar på vem det är jag ska skälla på. Kanske har det kommit till lilla ICA på Kurirgatan och bara ligger där och väntar på att jag ska ta hand om det. Om så är fallet kan jag ändå inte hämta det för jag har ingen avi. ÅH hatar å vänta! Jag har kundnr, fakturanr, ordernr och kollinr. Borde inte något av det fungera för att hämta ut det?

För tillfället står vi på 26 anmälda till vårt "lilla" event. Och fler blir det. Vilket party!
Vad ska ni klä ut er till?!?

Förutom det och helgen så är november/december proppfulla av roliga saker. Tyvärr är tiden knapp och man hinner inte vara med på allt.
IIHH! Händer så mkt roligt nu så jag vet inte vad jag ska se framemot och kan knappt vänta!
(kan absolut inte vänta på mitt paket mer, vem är skyldig?!!?)

lovegame

Vilken kväll! Fanny och Rasmus kom vid åtta, åt lasagne, drack gott vin och kolla Idol. Sen spela vi Brainstorm, Singstar och Buzz. Sjukt kul hade vi! Vi är ett bra team helt enkelt. Idag vakna jag tidigt med en huvudvärk som inte var utav denna värld. Förkylningen verkar iaf ha gett med sig en aning. Känner mig nästan frisk! Härligt när det är lördag och allt. Vid fem ska vi hem till Dalas föräldrar och käka middag. Kanske mer spelande? Får se om en utgång blir aktuell. Känner jag oss rätt kan vi inte låta bli. Trevlig lördag!


Brainstorm


ahahah, sjukt förförisk


här bjuder jag på årets fulaste bild
gillar ändå när jag drar bak huvudet sådär så att jag framhäver dubbelhakan


tigerlily

Kom nyss hem från Fanny. Letat inspiration och idéer till vårt temaparty hela kvällen tills vi kom på det. Och jag har en känsla av att det kommer bli sjukt bra! Nu sitter jag iaf i sängen i nästan ingenting, med fönstret öppet och svettas som en tok. Ibumetinen måste ha slutat verka och febern slagit till. Känner mig helt såsig. En dag till, bara en dag till! Imorgon blir det lite middag och vin/öl hemma med Fanny och Rasmus och roliga spel. Nu måste jag försöka sova bort min sjukdomströtthet och vakna "pigg" imorgonbitti med vetskapen om att helgen infinner sig åtta timmar senare. Tänk om vi kunde flytta klockan inatt!

HAHA!

Try JibJab Sendables® eCards today!

spikat!

Japp! Stora planer har varit på g länge men nu gör vi slag i saken. Min och Fannys 21årsdag ska firas och det stort. Haft riktiga problem med gästlistan som är på tok för lång men oj va roligt det ska bli! Ska dit senare och fortsätta spåna lite på våra storslagna planer.

På VFT har vi haft höstfest med massa sång och äppelpaj. Mkt trevligt. Mått som en påse nötter hela dagen men ångrar inte att jag gick dit ändå. Sista dagen imorgon. Sen ska jag sova som en tok. Det skulle jag vilja göra nu med men då kan jag nog inte sova inatt.

Nu vill jag ha mina nya kläder!



tur att jag fyller år snart

Inhandlat





På önskelistan




sick and tired of always being sick and tired

Jag fattar det inte. Nu är jag sjuk igen! Förkylningarna avlöser varandra här. Har verkligen ett kasst immunförsvar. Dags å ta sig en funderare på den där vaccinationssprutan? Har iaf tagit massa panodil och grejer nu och ligger och vilar. Snart dags å aktivera sig igen. Tvätta ur inpackningen som jag har kletat in håret med, fixa lite middag och senare träffa Fanny för en Grey's-dejt. Höll i samlingen på praktiken idag igen, gick bra. Dom är trots allt inte så svårflörtade i den åldern. Men ska göra som Vilda här bredvid och passa på å blunda några minuter nu.

"Alex.. varför heter du som en pojke?"

Ja det kan man undra. Vad svarar man på det? Imorgon är det dags för praktik igen. Jag blir trött av bara tanken på att jag ska upp tidigt. Idag va jag uppe halv nio. En söndag?! Va är det för fel på mig? Blir sjuk av VFT. Måste tillbaka till skolan igen så jag kan vara ledig under veckorna. Då blir allt som vanligt.

Haft en riktigt bra helg hemma hos mamma. Bara tagit det lugnt, ätit god mat och haft det bra. Beställde kläder från ellos också. Idag åkte vi från mamma tidigt tyvärr. Saknar henne konstant! Varit på kalas för Dalas kusin Axel som fyllde 3 och fick en rosa sparkcykel i present. Tiderna förändras. Jag heter som en pojke och Axels favoritfärg är rosa. Om en timme eller så ska vi till Rasmus och Fanny och kolla film och träffa Vilda som ska hem igen! ÅH va jag längtar!

kadevadevinkenstinkenstilda

Riktigt trött. Kunde för mitt liv inte hålla mig vaken på bussen påväg hem. Men slutade iaf tidigt så det är skönt. Bara en vecka kvar nu. Har iofs börjat vänja mig lite nu så det känns helt ok. Har fått fina presenter idag, dom är helt underbara.

Det är så tråkigt å vara hemma! Saknar Vilda nått fruktansvärt! Skulle nog vara svårt å lämna henne om jag hälsade på, hahha! Det är mkt hon gör som kan vara irriterande ibland. Tex att man aldrig får sitta på toa ifred. Hon ska alltid stå och glo eller sitta i knäet på en. Kan vara lite osmidigt. Hon gillar också att riva ner saker med flit. "Åh.. undrar vad som händer om jag drar ner det där vattenglaset?" Eller när hon doppar huvudet i tallriken när man äter. Hon är helt enkelt överallt. Jag vill aldrig vara utan allt det där igen! Men åker iaf till mamma idag å så får vi hem henne sen. Min lilla älsk.



vft och kattlös

Näe. Jag är såååååå trött! Så sjukt trött. Å så sjukt omotiverad. Som vanligt när det är praktik så går jag in i nån slags koma för att jag måste gå upp tidigt varje dag. Inte min grej helt enkelt. Tur att jag inte behöver vänja mig vid det förrän om ett par år.

Har bytt VFT från grundskola till förskola nu. Saknar skolan galet mkt. Vill bara tillbaka dit och styra och ställa på lektioner, haha. Har så mkt idéer men ingenting som passar på förskolan. Måste ta mig en funderare helt klart.

Å så FLYTTADE Vilda igår! Nu får jag det att låta väldigt dramatiskt men det va det faktiskt. Fick lite separationsångest. Sanningen är att hon ska bo hos Fanny och Rasmus en vecka. Hon är deras försökskanin inför ett eventuellt kattinförskaffande. Väldigt tomt här utan henne. Ingen å leka "pijett" (är det så ni skåningar kallar det??) med.

bilder från förr


En vinterdag i Varberg hos Betti (2006 tror jag)
Å vi som kunnat vinna en resa till Thailand på bowlingen..


Samma dag


Minilumpen (2006)


Minilumpen (2006)
Jag rocka fett som militär!


Skolavslutning (gick ut tvåan, 2006)
Vilken fest det blev! "Jag hatar Ecuador!!" "Vem vill sitta på bänken nu?!?!"
Å vem va det egentligen som åt upp all lax?


En kväll på bowlinghallen (måste ha varit 2004)
Tror jag förlorade.


Bulgarien (2006)
Vår favorit La Perla. När vi kom dit året därpå var det borta.
Vi sörjde i flera timmar innan vi hittade vår nya pärla.


En kväll på gamla haket Puma (2004?)


Samma kväll med min bästis Mattias


Vackra Vilshärad. Råkar minnas den här dagen exakt.
25 mars 2005. Det var 16 grader varmt ute.


Äventyrslandet 2005
Körde race med barnen på BMX cyklar i nån skog där.
Det va lerigt och jag minns att jag vurpade och slog i knäet rätt rejält..


Grillning på stranden.
Nån gång under sommaren när Dala gjorde lumpen (2006)


I badrummet på nån fest nånstans (2004/2005)
Kolla frisyren! Blond och hellugg. Det var grejer det ;)


I "källaren" innan den där kvällen på Puma (bara en av mååånga).
Jag och Lindahl den gamle räven.


Blåsbubblor! Jag smälter in bra bland alla syskonbarn (2006)


En av många partyglada kvällar under gymnasietiden (2005/2006)
Kanske hemma hos Tomas?
Eller är det någon fredag som alltid spenderades hemma hos Ulle innan det vankades utgång på Heat?


fortsättning följer

Har precis avslutat ett samtal med lilla storasyster efter ett par timmar. Forfarande riktigt varmt ute. Fast jag orkar inte sitta på balkongen mer. Lite rastlös. Vet inte riktigt va jag ska göra av denna fredagen. Åker nog en sväng för å shoppa inneskor till praktiken sen när Dala kommer hem från jobbet. Hittade ett par som passar bra nu när det närmar sig höst och vinter. Sen ska jag fundera ut en lämplig måltid för kvällen. Men samtidigt som jag är rastlös orkar jag inte riktigt ta mig för någonting. Kanske ska börja med att klä på mig. Alltid en start.

fredag igen? tiden går sjukt fort!

Jösses! Hundra grader i lägenheten idag! Okej, kanske inte hundra men inte långt ifrån iaf. Nått fel på rören i badrummet också så det luktar apa emellanåt. Så nu måste dom trevliga (läs: otrevliga) hantverkarna komma hit och hälsa på och lilla gumma mig igen.

Redovisningen igår gick riktigt bra! För övrigt den sista gruppredovisningen för denna kursen. Bara en paruppgift, lite VFT och en tenta kvar. Nu ska vi inte ner till Malmö på nästan tre veckor. Gött! Vet inte riktigt vad helgen har att bjuda på annars. Imorgon är det tydligen fotboll och det lockar ju inte. Kanske tar bilen och smiter upp till Halmstad om ingen kommer med nått trevligt förslag.

Fick iaf besked om min VFTplats i veckan. Tog lite tid bara men nu vet jag. Ringde dit idag för att bekräfta tider och lite sånt. Är nervös faktiskt men hoppas på att det kommer gå bra. Å så har jag skickat ett argt mejl till kåren (redan mejlat en gång utan att få svar så nu tänker jag inte be snällt längre) angående kåravgiften som inte infinner sig. Hatar krångel!

Rena sommarvärmen på balkongen idag. Tar nog mitt kaffe och sätter mig å solar i min bunker en stund.

lill-lördag ledigt!

Varit riktigt lat idag. Men lägenheten är ren, allting är klart inför redovisningen i skolan imorgon och det finns ingenting som jag måste göra för tillfället. Okej då, hade kanske behövt tvätta lite men jag orkar helt enkelt inte! Men ska försöka orka fixa till mig lite så jag kan åka till Maxi och köpta kaffe och mjölk.

världens bästa fanny

Numera SJUKT inaktiv på sin blogg. Får väl tillägna dig ett inlägg istället. Du kommer rocka fett på den där tentan å sen när du är klar får du faktiskt springa hit (nä du behöver kanske inte springa ända från lund..) och ta igen lite kvalitétstid ;) Saknar dig!



har du känt sådär ibland?

Det är så konstigt med mig. Jag kommer på mig själv med att sakna saker och tillfällen i mitt liv som jag i stunden avskytt. Hittade en blogg vars författare gick i min gymnasieklass. Personen i fråga tillhörde aldrig mitt umgänge men när jag läser om saker som hänt och som jag minns men glömt så inser jag att jag faktiskt saknar det lite grann. Dessa tre år av mitt liv har jag alltid sett som någonting jag har lämnat bakom mig och en tid som jag inte har favoritiserat. Men som med mycket annat så inser jag nu i efterhand att under den tiden hade jag bland det roligaste jag nånsin haft. Vi va en stark trio på den tiden och vi gjorde allt tillsammans. Det och mycket annat drar i mig ibland. En glimt av någonting som känns som mitt gamla liv skymtas, det sticker till lite grann och en del av mig undrar hur det varit om jag aldrig flyttat ifrån Halmstad. Men bara sekunder efter så inser jag någonting annat. Halmstad och allt jag har och upplevt där kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Men mitt liv i Helsingborg är fantastiskt! Jag lever det livet som jag alltid önskat mig själv och jag har lärt känna människor som nu är bland de viktigaste för mig. Så nej, jag ångrar ingenting! Det finns saker man aldrig får tillbaka men som man bär med sig för alltid. Jag vet att jag om bara några år kommer se tillbaka på just denna tiden och tänka att det är bland det roligaste jag har haft. Det är nog bara för mig att acceptera att jag alltid kommer känna mig som någonstans mittemellan Halmstad och Helsingborg. Lite halläning, lite skåning. Just the way I like it.

queen of my heart

I don't know if you can see the changes that have come over me
in these last few days I've been afraid that I might drift away
so I've been telling old stories and singing songs that make me think about where I came from
and that's the reason why I feel so far away today
and let me tell you that I love you, that I think about you all the time
Caledonia has been calling me, now I'm going home
and if I should become a stranger you know that it would make me more than sad
Caledonia has been everything I've ever had

lilla katt

Ett helt vanligt vardagsrum?




Förutom den där. Hon är gast. En söt gast.

en het potatis?

Nu har jag precis ätit middag. En god sådan! Kört Dala ner till stan, laddat kaffebryggaren och väntar på Marlene som kommer strax. Kanske lite biopopcorn ikväll?


svensk höst

Regn, kyla, hagel, solsken.. Konstigt väder minsann. Marlene joinar mig på min hemmakväll. Treeevligt. Nu är jag trött. Kanske borde ta en tupplur.

TGIF

God eftermiddag! Äntligen fredag! Redovisningen gick bra, hostan är mkt, mkt bättre och ja, det är fredag eftermiddag och jag behöver inte göra någonting förrän jag ska gå till jobbet imorgon kväll. Härliga tider. Just nu ligger jag i sängen och funderar på vad jag ska äta. Ikväll blir det mkt lugnt. Dala ska på After Work och jag ska ha en riktig myskväll!






Jag vet vad ni tänker. Varför har jag en bild på en Fanta? Har Alex bytt ut sin kära vän Coca Cola? Nä, aldrig. Men jag fick ett mystiskt sug efter Fanta. Coke is still my number one (efter mellanmjölken då såklart).


host, host

Har sovit otroligt skönt, slog upp ögonen och trodde för ett ögonblick att hostan kanske försvunnit. Ett mirakel! Men det tog inte mer än några sekunder att landa på jorden igen. Nog är den kvar alltid. Det blir till att fortsätta med mitt ingefärste ett tag till.




Jag hade gärna druckit mitt te ur den här söta koppen från Indiska

RSS 2.0