så kommer en säsong igen och jag känner och jag lever och jag minns att allting är nästan perfekt

Så va en examinationsuppgift avklarad å det gick prima. Nu väntar VFT, en uppsats och en grupptenta, som alltihopa görs i Helsingborg. Detta innebär att en, endast EN dag måste jag ta mig ner till Malmö innan terminen är slut. Hur gött är inte det?! Dessutom är jag långledig nu tills på måndag. Livet är underbart mot mig just nu. Alldeles strax ska jag packa min väska å köra till Halmstad, hem till fina mor som fyller år idag. Firar valborg med familjen. Najs! Hem till Dalas föräldrar på fredag å blir nog där hela dan. Å på lördag är det jobb igen! Söndagen spenderas i Torekov där mamma kommer vara då. Fantastiska dagar väntar med andra ord. Hm, busybusy. Hörs nån gång framöver.

sommarregn

Pratade just om det innan idag. Att det va så kvavt att det kändes som att det va åska på gång. Det lät helt orimligt i mina öron. Jag har ju vant mig vid sol å värme nu. Men åska blev det. Långt bort över havet, å regn som lämnade luften lättare å en doft av asfalt, sådär som det bara doftar sena sommarkvällar.

sista sekunden-regeln

Vilken lång dag! Den hade dessutom blivit förlångd så jag kom inte därifrån förrän strax efter sex. Puh! Hungrig va man med efter att bara fått i sig två mackor å ett knäckebröd på hela dagen. Men kom hem till slut iaf. Har gjort allt för att förhala påbörjningen av läsningen. Tillslut fick jag ändå ta mig i kragen å sätta igång. Tröttna lika fort igen dock. Mamma sa att jag har tagit mig igenom hela min skolgång genom att skjuta på allt till sista sekund och jag svara med att om det har funkat i tjugo år så borde det funka denna veckan också. Hon bara skratta. Har lite ångest över några böcker jag lånat på bibblan som antagligen är försenade nu. Hittar inte mitt lånekort så jag kan inte låna om dom. Dessutom har en av dom ramlat ner bakom byrån i hallen. Det ter sig som ett stort projekt att böka fram den därifrån.

det är trots allt guds vilja att söndag ska vara vilodag

Insåg precis att jag har en 8.00-16.45 dag imorgon. Känner mig inte manad. Å andra sidan är resten av veckan inte jättekrävande. Förutom den där boken på sisådär 200 sidor som ska va utläst till på onsdag. Som vanligt har jag inte varit ute i god tid. Fick förresten shoppat igår! Det va inte igår precis. Eller jo det va det ju. Det talesättet passade inte alls nu. I vilket fall va det längesen. Å det kändes underbart! På tisdag ska jag shoppa igen. Men inte till mig själv. Det blir present till Marlene bland annat. Jag hade tänkt att vara ordentlig idag å städat å pluggat men jag tror jag lägger dom idéerna på hyllan. Det känns alldeles för mkt som av ett projekt just idag. Jag har ju faktiskt tvättat. Det får vara nog så.

vågat!

Igår va det födelsedagsfirande för Maria hemma hos henne och vi hade helt galet roligt! God mat å supertrevligt sällskap. Idag är det tvätt, tvätt, tvätt å sen ska vi hem till Dalas föräldrar och äta grillat!


Petra friade till mig under en omgång Våghals


Jag och Marlene

dammit women, pull yourself together!

Sol, sol, sol å underbart sällskap! Nu är det kokta steket fläskt Helle ;) Idag ska jag ta det riktigt lugnt å mysa med Dala. Laddar inför imorgon. Men först handla. Tacos ikväll!

Tack alla för igår, nu leker livet igen!

hon kunde frågat hur hon kände och förklarat vad som hände
hon kunde sagt nånting om alla sina goda teorier
dom kunde ju alltid tagit en fika, dom skulle sett att dom var lika
ja så går hon med huvudvärk och svär i grubblerier


- Lars Winnerbäck

tankspridd

Mått riktigt dåligt idag. Dunkande huvudvärk, förmodligen resultatet av dålig sömn. Sahra gick precis hem. Vi har suttit på balkongen å snackat en massa. Känner mig bättre nu iaf, förhoppningsvis blir det ännu bättre efter imorgon.. Tack Sahra för pratstunden, det behövdes! Tänkte att jag skulle läsa lite men känner att det inte är någon idé när alla tankar vandrar iväg på annat håll hela tiden. Istället tänkte jag övertala min sambo om att en tur till Maxi hade varit jätteroligt.


det kallas tvivel det där som stör
det kallas för en klump i magen och ett konstigt humör

kära vänner, i ljus och i mörker..


i rispan från min vrede ska jag sätta jord och så
i skuggan av din stolthet ska jag resa mig och gå


gottis

Ikea med Helle idag! Fint är det. Äntligen har jag fått min spaghettiburk. Hade tänkt köpa ramar också men dom va sjukt dyra. Snart kommer hon hit å myser med mig framför tvn.

alla måsten för denna dagen avklarade

Nu har jag pluggat, pluggat, pluggat! Skönt att ha det gjort. Under tiden som jag pluggade, pluggade, pluggade så hann jag med att sola, sola, sola! Mina knän är röda. Nu blir det dinner sen får vi se vad som händer. Tvätta, städa? Det behövs ju alltid.

jag höjer ljudet på stereon och säger som winnerbäck, jag fattar ingenting

Måste erkänna att det känns lite grann. Jag är inte direkt arg, mer besviken. Vad hände liksom? Sen när blev vi (ni??) fem och inte sju?


hard work

Hemma igen efter en kvälls jobb. Riktigt kul å träffa alla igen. Men jag hade glömt hur trött man blir i fötterna av allt springade upp å ner i trappor. Måste ge nån form av träning? Tillbaka igen på torsdag iaf. Gött! Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid Dala. Imorgon blir det galet mkt plugg som jag har skjutit fram till sista sekund (som vanligt).

jobbjobbjobb

Tack alla sötisar för era fina kommentarer! Det värmer!

Gårdagen va otroligt trevlig. Den Stora Flytten gick som smort och avslutades på Laguna med en Stattena special. Den skämtar man inte bort, sjukt god. Kvällen spenderades hos Fanny och Rasmus, Johan å Zigge va också med. Spelade spel å hade allmänt jätteroligt. Idag ska jag jobba. Ska inte bli lika roligt men rätt skönt. De pengarna kan man ju inte tacka nej till.

jodå, så att..

Såja! Kallt vatten i ansiktet. Nu kör vi!


fullt ös

Gud vilken dag! Lång och intensiv. Men det var riktigt roligt att få testa på att vara modell för en dag. Inget jag skulle vilja göra varje dag dock. Det gick fint tills det inte gick så fint längre. Men så blir det ibland. Idag är det Den Stora Flytten och just nu är Dala med Vilda hos vetten för att ta bort stygnen. Äntligen blir hon av med den där tratten! Iväg snart alltså. Först måste jag komma på nått att äta. Nått onyttigt kanske?



klädproblem igen

Superångest över detta klädval nu. Trodde jag hade koll på läget igår men nu vet jag inte igen. Åh kunde jag inte bara få en massa pengar i näven å gått å köpt mig tre nya outfits?
Har ni förresten sett att om man jämför min profilbild med bilden jag la ut igår med hifhalsduken så ser man inte mkt skillnad. Jag har sett likadan ut de senaste tre åren med andra ord. Samma finurliga blick håller även i sig.
Ha en bra dag, det ska jag och Fanny ha.



fullbordad helsingborgare?

En lektion. Kort och onödig. Dessvärre obligatorisk. Min mentor intresserar sig bara av de som praktiserar som högstadie-, förskole- och idrottslärare. Oss andra vill hon inte veta nått om.
Har spenderat kvällen hos Dalas föräldrar å kollat fotboll. Mest för att jag avskyr Hammarby av hela mitt hjärta. Dala tvinga på mig en hifhalsduk innan jag fick gå ut så nu måste jag vara en riktig helsingborgare. En sådan halsduk har jag aldrig burit för hbk, inte ens den enda gången jag var på en fotbollsmatch. Så intresserad är jag.
Har även vänt upp och ner på garderoben. Så nu är det kaos på golvet eftersom jag inte orkade återställa samma kaos i garderoben. Skulle behöva städa den en vacker dag. Fast det blir nog ingen vacker dag, då vill man ju inte städa garderober. I vilket fall har jag letat kläder som jag kan tänka mig att bära imorgon när jag å Fanny ska på the Studio å fotas. Stora planer har smidits inför morgondagen å jag känner på mig att det kommer bli riktigt kul. Lagom för en utgång också, vilket är oerhört tajmat med Den Stora Flytten jag ska hjälpa till med på lördag.



uppe med tuppen

Not so much. Men min vän Linn trodde att jag va uppe med tuppen. Nu är jag iallafall uppe, med vad vet jag inte. Ska med bussen om tre minuter för mentorsmöte i skolan. Alla andra verkar ha fått en tid för individuellt samtal men inte jag. Är det bra eller dåligt?


cravings


va hände?

Hör konstiga ljud i lägenheten. Jag mår inte bra av att vara ensam så sent.


en egen stylist i grannhuset?

Jomen blev en till liten fika med Helle. Sen lekte hon stylist å sminka å fixa håret på mig. Jag blev så söt så :) Snart kommer Angie å då e det grey's grey's grey's!

Helt dinge på skagenröra. Så sjukt gott!

jordfläckar på golvet

Igår hade jag, Helle å Ina mysigt med dubbelavsnitt av DH. Å trevligheterna forsätter idag med Grey's å Angelica.
Vid det trevliga besöket jag hade äran att få idag så flydde jag och Vilda in till Helle å stängde in oss i deras arbetsrum. Senare gjorde vi ett tappert försök till att fånga lite sol med kaffe på balkongen. Inte mkt av den varan idag dock. Snart kommer nog Helle in igen, mer fika? Sen blir det Maxi å middag. Jag måste försöka avsätta nån tid till plugg också. Har liksom legat lite på latsidan med en bok som ska va utläst till tisdag. Den ser ju så tråkig ut.. Nähä om man skulle ta å städa igen då.

"men lilla gumman, hör nu vad jag säger"

Vår enda lektion idag blev inställd och tur va ju det för strax efter elva dök handymannen upp. För ett antal månader sen va dom ju här å "fixa" ventilationen vilket resulterade i ett sjukt undertryck i lägenheten. Jag förstår att det blir ett visst undertryck men inte så att man måste dra upp dörren och känner hur det nästan blåser runt fötterna. Idag kom dom iaf tillbaka.

H: Du hade visst klagat lite på ventilationen i ett mail?
Jag: Ja..
H: Jag svarade ju på det mailet. Kommer du inte ihåg vad jag sa?
Jag: Jo, att jag skulle öppna ventilen i vardagsrummet men..
H: Ja, den är ju stängd. Inte konstigt att det drar.
Jag: Vi hade den öppen i nästan tre veckor men det blev jättekallt å ingen skillnad på det där vinandet runt fönsterna.
H: Men lilla gumman, hör nu vad jag säger.

AH! Fick bita mig i tungan rätt rejält för att inte säga nått riktigt beskt till honom. Efter många om å men hittade dom iaf felet varpå han erkände att "ja.. då förstår jag varför det inte hjälpte med ventilen..." Attityd! Förra gången gick han rätt in å trampa på min köksstol med sina smutsiga skor. Det har jag aldrig riktigt kommit över.

jag älskar påskhelgen

Har haft en underbar helg hos mamma med syster å company. Solat hela dagarna å festat hela nätterna (iaf påskafton) å det känns precis som sommar! Hoppade inte direkt av glädje när vi skulle åka hem igår.

Vilda är tillbaka till sitt gamla jag, springer fram och tillbaka som en dåre, jagar mina ben å biter mig i armen. Man har allt saknar det lite grann. Undrar hur länge man kommer tycka att hon är gullig nu.

Solen skiner idag med men det ska inte tas tillvara på. Nu ska det städas å tvättas å plockas iordning. Härligt å va hemma igen.

glad påsk

Fyra timmar i solen idag, yeeas!
Igår va jag hos Angelica. Naturligtvis va grey's borta från tvtablån. Men nu är hockeyn slut! Vi hade väldigt trevligt iallafall så det gjorde ingenting. Nu håller jag på å tvätta om den tvätt som jag glömde hänga upp igår så den har legat i tvättmaskinen i ett antal timmar å typ surnat. Sen ska jag fixa stekt falukorv med kokt nypotatis, jösses va gott. Sen blir det duschen, tvätten, påskmiddag hos svärföräldrarna och packning inför helgen som ska spenderas i Halmstad. Inte fy skam. Tänkte försöka komma iväg tidigt så vi kan sitta å götta oss i trädgården hos mamma. Men vi brukar ju inte vara så bra på att komma iväg i tid. Alltid några timmar sena men försöka duger ju.
Vilda vinglar omkring här hemma. Hon verkade rätt groggy i tisdags när hon kom hem men nu har hon nog återhämtat sig. Hon är fortfarande rätt trött å sover mest hela tiden. Inget jagande efter benen när man går å inget huvud i tallriken när man försöker äta. Istället ska hon ligga på en med huvudet precis framför ens egna huvud så man måste ha det nere i tratten hon har på sig. Undrar om detta är lugnet före stormen?

Pratade precis med min sambo. Tydligen har det brunnit i vårt soprum. Det är med i tidningen.

känns skumt att kunna lämna balkongdörren öppen

Tänkte att det skulle va gott med en apelsin för några dar sen. Gott va det alltid men jag fick visst en allergisk reaktion. Tidigare har det bara hänt med kiwi och ananas men tydligen så är inte apelsin ok längre heller. Det va nån som sa att det kunde vara besprutningsmedel som jag inte tål. Jaja, får väl äta nått annat. Nu är det bara två timmar kvar tills Vilda kommer hem. Jag har bäddat åt henne i duschen. Nu ska jag ta mig nått gott å tugga på.


tillbaka till vardagen

Nu va det ett tag sen jag va här igen. Har haft en underbar helg i Halmstad. Fredagen spenderades hemma hos Lou i deras fantastiska lägenhet tillsammans med Sara och Julia. Vi dansade å hade sjukt kul. Ute träffa vi Tomas å Marcus, roligt å se er! Sen va det Mårtensson för hela slanten. På lördagen satt vi i parken å sola tills Dala kom. Köpte glass på torget, riktigt gött! Sen sola vi i härliga Vilshärad med mamma, syster å company. Blev lite fest på kvällen plus riktigt god mat! Igår va en såndär härligt bra dag i skolan med en massa solande. Kvällen skulle ägnas åt träning va det tänkt men passet va inställt så vi hängde hemma hos Marlene istället.
Idag är lilla Vilda på sjukhuset å blir opererad. Hämtar henne vid fem. Tomt här hemma utan henne. Men jag passade på å städa, enkelt jobb utan nån som jagar damsugaren hela tiden. Nu spelas Winnerbäck för fullt å jag ska sätta mig å plugga på balkongen. Jag hatar när man måste plugga. DH ikväll!

härligt solig dag

Idag har varit en härlig dag. Satt i flera timmar på balkongen å solade å läste. Riktigt härligt! Synd att man inte har tid med det nått mer denna veckan, är rätt fullbokad. Sen kom Helle hem från jobb så vi stack till Väla och Ikea, roligt!Handlade bara liiite. Men jag har ju en fantastisk sambo så imorgon blir det skor! Men först central fältdag med förläsningar på Elinebergsskolan å Dunkers. Jobbigt..


dags att hänga undan vinterjackan

Just nu sitter jag på balkongen å avnjuter en fantastisk sol som står högt på himlen. Blir riktigt varmt här också, så just nu mår jag riktigt bra. Min syster ringde å väckte mig idag å babbla på i 1½ timme. Trevligt å prata med dig! Snart ringer nog Helle å då blir det en liten runda ut till Ikea. Hon behövde en driver idag å jag är ju inte så svår när det gäller Ikea.

RSS 2.0