kurser i alla dess slag, en del mer att föredra än andra

i tisdags va det dags att utnyttja min födelsedagspresent (och det i sista stund) och gå å få mig en make up lektion på make up store. det va jätteroligt å man lärde sig faktiskt en del. blev lite hagalen och det slutade med att jag gick därifrån med smink för tusen spänn, vilket jag absolut inte har råd med men mer absolut måste ha. 
jag har fullständigt vänt på dygnet vilket innebar en smärre pers när jag idag var tvungen att stiga upp redan vid halv ett å traska iväg på en helt annan typ av kurs, en så kallad hygien- och egenkontrollutbildning. typ "du måste alltid tvätta händerna", "du får inte ha smycken" och "du får inte använda samma skärbräda till kyckling som till sallad". med andra ord bara grejer man redan visste och som är ganska självklart. dessutom har jag fått lära mig allt om bakterier, matförgiftning och vinterkräksjuka. men vem är jag att klaga när jag fick den gratis, nej, jag fick till och med BETALT för att gå den. så det är lugnt.
sedan gjorde jag ett litet besök hos mellansystern och barnen. eller barnet eftersom michaela låst in sig på sitt rum med ett spel som jag skulle kunna gissa heter the sims. men linnéa va i allra högsta grad där. imorgon blir det ev. ullared för dom men jag kan inte följa med. det blir en tur till storasystern uppe i småland för min del istället. om jag hittar dit. har en förmåga att alltid köra fel däruppe, eftersom allt är bara skog och ser precis likadant ut. men det återstår att se.
till slut vill jag hänvisa till min vän sussie's blogg ( http://sussiie.blogg.se/1203892316_bojkotta_telenor.html ), där hon har en del vackra bilder tagna fredagen då vi var i hennes och manges nya lägenhet där vi hade födelsedagskalas för zigge. en händelserik kväll med bekännelser, vilt dansande, kamerauppeldanden och marängswizz och grogg (ja ihop). kan hänvisa er till manges blogg med för han skrev om det så fint. http://ellendegeneres.blogg.se/1203621523_torsdag.html
vi ses


måndag, löningsdag

nu är det måndag och jag är hemma, njuter av min fortsatta ledighet. ingen som ringde och behövde mig nånstans idag. rätt skönt för jag är inte alls sugen på att återvända till det jobbet längre. men med tanke på att det inte blir så mkt lön nästa månad är det inte lika skönt. å med vår lilla resa som bär av i slutet av mars blir det inte mkt kvar att leva på i april. men den dagen den sorgen som det heter. helgen som passerat var lugn. kalas på fredagen och hemmamys på lördagen. igår va vi på bio och såg morgan pålsson - världsreporter. den va faktiskt rätt bra. nu tänkte jag fortsätta med min monolog om melodifestivalen.


deltävling 3 - linköping
bwo - lay you love on me
helt okej faktiskt. tyvärr är det väl en sådan som man tröttnar på relativt snabbt, men bland dessa tävlande en klar finalist enligt mig. men scenkläderna? shit säger jag bara. går helt bort.

mickey huskić - izdajice
jag tillhör ju den skaran som tycker att svenska melodifestivalen bör vara på svenska. jag har ju fått acceptera engelska som ett alternativ och tror nog att det gått bättre om låten i fråga framfördes på det språket. men det va ingen särskilt bra låt och om jag fått bestämma skulle den kommit sist.

frida feat. headline - upp och hoppa
svängig låt som man blir glad av, helt enkelt. dessutom har hon ju redan tagit oss med storm en gång. men jackan va inte mkt att hänga i granen. skitful rent ut sagt.

thérèse andersson - when you need me
jag har aldrig varit speciellt förtjust i opera men det va nånting med denna som jag fastnade lite för. lät som en blandning mellan within temptation och nordman, ganska kul.

patrik isaksson - under mitt tunna skin
jag gillar ju patrik och tänker inte säga ett ont ord om honom. men det va inte tillräckligt för en final, denna gången heller. slutar alltid med att jag tycker synd om honom, antingen för att han suttit i greenroom ensam så många gånger eller för att han snubblar på målsnöret gång på gång. kanske inte rätta stället för honom?

caracola - smiling in love
måste säga att jag blev lite småförtjust i det här bidraget. det är väl det där med trallvänligt igen. och är det bara jag eller va den rödhåriga bland dessa tre jäntor otroligt lik linda bengtzing?

ainbusk - jag saknar dig ibland
stor röst men ingen jättehit. gillade josefin bättre som eva i filmen som börjar med slutet.

eskobar - hallelujah new world
jag kan inte med när man är så självgod och säger "jag har inte hört dom andra bidragen men jag är övertygad om att vi är en av de två bästa". låten var okej men inte alls som en finalist borde. åttonde plats - they had it coming.


yes, nu blir det middag, sen tänkte jag burra ner mig i soffan med en bra film. kanske adam och eva (filmen som börjar med slutet)?
vi ses

lite konstigt att läsa om gamla planer när man vet hur det blev

tidigare satt jag å läste gamla blogginlägg. då kom jag över ett som jag publicerat i somras där jag skrivit att jag längtar till höst och vinter då jag förhoppningsvis har fått ordning på mitt liv. nu har hösten passerat, till och med år 2007 har passerat och vi befinner oss i någonting som ska likna vinter (eller kanske vår?). men den har ordningen i livet infann sig aldrig riktigt. jag vet inte om det skrämmer mig något att konstatera att jag står på exakt samma ställe idag som jag gjorde i somras. ja okej jag blev ett år äldre och jag tog faktiskt det där körkortet. jag har också hunnit med att jobba som receptionist på www.jumo.se vilket var en fröjd. men nu.. samma ställe. men kanske är det bra. man får ju inte bli gammal för fort. imorgon ska jag iallafall söka mig ett nytt jobb som jag är lite sugen på och som ligger lite närmare det som jag faktiskt vill syssla med i någon form av framtid. jag hoppas att denna framtid även innefattar en fin liten lägenhet någonstans i en skånestad. men tills dess lever jag mitt lugna, helt oplanerade och ansvarsfria liv i halmstad (ständigt pendlandes förstås)
vi ses

satan va ont det gör

tiden läker inga sår och det som inte dödar stärker inte heller
och så länge man landar på sina fötter klarar man sig inte
och det finns inga kläder som tål det dåliga väder du och jag haft så länge nu
och det känns som om jag har ett litet privat jävla moln över mig som följer mig vart jag än går
och jag älskar dig men fan va vi håller på
satan va ont det gör när du sårar mig som bara du kan
och du känner varje skrymsle, varje vrå av mitt hjärta
och du missar inte en chans att ta igen för allt
och dom som säger att tiden läker alla sår dom ljuger


melodifestivalssnack

efter en tids jobb och boende i helsingborg är jag tillbaka i halmstad och kände att jag liksom behövde nånting att göra. därför sitter jag här nu igen. just nu är det sportlov i de södra delarna av landet och eftersom jag jobbar inom skolan så innefattar det även mig. så detta är vad jag planerar att göra under mitt sportlov; absolut ingenting.
mitt lilla lördags nöje är tillbaka igen. å nej. det är ju som för de flesta bekant inga musikaliska under som produceras i samband med denna tävling. men jag står för att jag tycker att detta fenomen är underhållning på hög klass, vare sig det är för att det är riktigt kul, emellanåt bra eller helt enkelt uruselt. men eftersom ingen som jag känner delar mitt intresse för det lilla fenomenet som kallas för melodifestivalen, befinner sig på svensk mark får jag disskutera detta med mig själv. och vi börjar som följer;


deltävling 1 - göteborg
e-type & the poodles - line of fire
okej, när jag hörde talas om denna helt absurda kombination av långhåriga b figurer skrattade jag högt. men jag måste säga att jag blev positivt överraskad. låten va mot alla odds faktiskt riktigt bra. å det va faktiskt mer rock än e-type sound, vilket nog gladde oss alla.

face -84 - alla gamla X
här är en låt som jag tycker passar bra i melodifestivalsammanhang. inte jätteimpad kanske med konstigt uttal och sångteknik i allmänhet men ack så glad och trallvänlig.

velvet - deja vû
jag är inget stort fan av denna helsingborgstös och hon växte inte direkt i mina ögon efter sitt framträdande. låten har ett ganska storslaget intro och med ett sådant blir resten av låten aldrig någon hit (och definitivt inte i M.) men även solen har sina fläckar och jag kommer säkerligen att glatt sjunga med när jag hört den ett par gånger.

brandur - lullaby
alltså nej. bara nej. kommer inte ens ihåg hur fanskapet lät eller såg ut och för mig säger det allt. NEJ.

michael michailoff - that's love
även denna va för mig helt intetsägande.

amy diamond - thank you
tänk den här tjejen om ett par år. 15 å en röst som en gud. hon har ju gjort bättre ifrån sig förut men ändå, jag bugar för den här tjejen.

suzzie tapper - visst finns mirakel
okejokej, jag fattar. hon har vart sjuk och hej och hå. men hon va ju som uppgrävd ur en grav nånstans. visa lite glädje och livslust istället. hade jag tyckt vart mkt intressantare.

christer sjögren - i love europe
all respekt för gamla chrille, men i M. hör han inte hemma.


deltävling 2 - västerås

ola - love in stereo
ola i all sin glans, men jag måste personligen säga nej tack till den här. men i M. så ja, varför inte?

lasse lindh - du behöver aldrig mer vara rädd
ja jag är ju sen tidigare en sucker för den här lilla söta varelsen och jag tycker (säkerligen till skillnad från alla andra) att den här låten är riktigt bra. men inte i denna tävlingen. för guds skull håll dig borta därifrån.

the nicole - razborka
okej, det här kan va någonting av det absolut sämsta jag någonsin har sätt. kan inte nog understryka hur dåligt det här va. söt klänning, men det va också allt. tjejen kunde ju inte ens hålla tonen. va värre är att jag inte kan få ut refrängen ur huvudet. hur fan kom hon med?!

alexander schöld - den första svalan
jag ser bara en lam bvariant av gamla jumper. söt som socker, men ledsen kisen. det räcker inte så långt.

rongedal - just a minute
såg dessa två i ett avsnitt av så ska det låta en gång. å det va det bästa så ska det låta jag har sett. detta är underhållning! dom är dessutom musikaliska på riktigt. väldigt sällsynt i melodifestivalen.

sanna nielsen - emty room
har vid flera tillfällen suckat och gäspat av ren tristess när jag tittat på henne. men det här va långt ifrån tråkigt. ska till och med ta i och säga att det va riktigt, riktigt bra. just nu har hon alla mina röster i finalen.

andra generationen - kebabpizza slivovitza
dom hade nog platsat i eurovison tror jag. påminde lite om den väldigt konstiga musik som brukar infinna sig där.
men inte som representanter för sverige. så lågt kan vi bara inte sjunka.

johnson och häggkvist - one love
jag tackar gudarna för att dom inte gick direkt till final och jag hoppas innerligt att dom åker ut i andra chansen. jag är ledsen över att andreas måste bli lidande men är det nått jag avskyr så är det carola. hoppas att svenska folket tröttnat, iaf lite.
stor applåd för mr luuk som inte missade ett enda tillfälle att dissa denna skönsjungade mara.

***

på det stora hela tycker jag att de två deltävlingar som nu ligger bakom oss mer har liknat en dålig talangjakt än en melodifestival, med undantag för några få guldkorn.
väldigt nog snackat om detta så ska jag få i mig lite middag och sedan spendera kvällen i en god väns sällskap.
vi ses.

RSS 2.0