lugna torsdag

Nu har jag suttit ute å svettats i min solstol igen. Skönt med fint väder! Dala kom hit igår och vi va iväg å handlade lite mat. Det blev tacos som helt klart är en av favoriterna ;) Senare blev det Frusna män, Grey's Anatomy, Sverige pussas och kramas och Sex and the City. Onsdag är en bra tvkväll :) Nu längtar jag till biopremiären av SATC. Ska bli grymt kul! Hur resten av min torsdag ter sig vet jag inte riktigt än. Får se om det dyker upp nått trevligt. Nu ska jag iaf äta, det är aldrig fel.


jag levde lycklig här med dig och mina katter
ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst
försonad med min karaktär för jag har aldrig kunnat säga nej till någonting som helst


heeela tiden måste man städa..

Nu har jag diskat och städat i köket. Blev ju otroligt tjusigt ;) Snart kommer Gittans kompis Sara hit. Hon e frisör och ska fixa mammas hår. Jag hoppas att hon ska ha lite tid över för å fixa mitt med. Behöver klippa lite toppar.
Jag har lyckats stöka ner på rummet igen, trots att det inte va längesen jag städade och jag knappt vart här. Men, det blir till att städa iordning igen. Har förresten sovit som en prinsessa i min nya pyjamas :)





Blev medlem i Kicks och fick hårinpackning och ett test på
den nya parfymen
Roxy by Quicksilver.
Den luktar sommar och sitter som berg.
Perfekt till en dag på stranden om man vill lyxa till det ;)

dagens fångst

Idag har jag handlat! Här är ett litet smakprov.
En härlig sommarklännig i grönt och ljust rosa.
En pyjamas i grått och rosa från Hello Kitty, såklart :)
Solkräm, deo och selftan wipes som jag tänkte testa å se om det ger nån effekt.
Å så mina älskade avsminkningsservetter, perfekt när man kommer hem sent och inte riktigt orkar ;)

   

shopping är härligt!

En underbart söt sommarklänning från h&m, 49.50 ! Hamna rätt i shoppingbagen.

sol, sol

Nu sitter jag ute i trädgården och solar medan Winnerbäck å lite flumlåtar från esc dånar ur högtalarna. Senare idag blir det en liten shoppingrunda. Det kliar i fingrarna nu när pengarna rullat in på kontot. Jag som sparat å snålat sen i februari. Ska handla lite förnödenheter (kallas det så? det innebär iaf lite sommarkläder å en ny solkräm) å lite grejer till nya lägenheten som jag spanat in. Vi ses.

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart

jag kan inte sova. alldeles för mkt tankar som trängs i huvudet på mig. det är så mkt som händer nu att det känns helt överväldigande! min högsta önskan just i detta nu är att jag hade en av och på knapp. då skulle jag trycka på av.


det hörs en röst som är saknad, det bultar till i ett flämtande hjärta
det piper till i telefon, det är visst nån som är tillbaka

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv älskade älskade du

usc e skit

Nu tycker jag att vi borde bojkotta den där eurovision. Det börjar kännas lite bortkastat när man kan sitta å säga precis vilka alla länder tänker rösta på. Så jäkla tråkigt! För övrigt va det kalas i lördags, vilket va himla trevligt. Massa god mat å dryck å kubbspelande. Tog sju år att bli färdiga men vi vann till slut ;) I fredags blev det lite grillfest hos Dala. Väldigt lugn tillställning. Innan dess hade jag å Lottis sprungit runt på väla å i stan. Sen hjälpte jag henne att vaxa benen eftersom hon inte vågade göra det själv :) Men det blev tjusigt värre. I torsdags va jag på nya jobbet å fick sommarens schema å massa, massa info. Det blev bara kvällar. Men det gör inget, väldigt bra tider å en hel del slantar med för den delen ;) Imorgon kommer lönen å jag tänkte faktiskt ta mig en tur till Ullared. Å så har det beställts lite söta sommarklänningar ifrån h&m. Nu tänkte jag fördriva min dag med att fortsätta min städning. Börjar jobba heltid den 9 juni, om TVÅ veckor, vilket också betyder att jag lämnar mitt lilla flickrum och flyttar helgen innan till min tillfälliga adress i Helsingborg. Jisses, vad tiden går fort. Vi ses.


dags att tjäna lite stålar

Tisdagen va rätt lugn. Va hemma hos Marlene å Johan och Dala va å tränade. Senare va vi hemma å kolla på semifinalen av esc som va så uselt att man skämdes å deras vägnar. Gillade Andorra bäst men dom fick naturligtvis inte följa med. Annars va ju Leto Svet en hit.... ;) Gårdagen spenderade jag hemma hos Lottis där vi hade fruktansvärt roligt. Såg slutet på fotbollen som va en riktig nagelbitare tom för oss som inte hejar på nån särkild. Men det blev lycka för Dala å gänget nere på o'learys som jag va å hämtade senare. Idag har jag suttit framför datorn å kollat på diverse serier. DH och Frusna män bland annat. Nu hade jag tänkt att fixa till mig lite för sen är det dags för nya jobbet! Önska mig lycka till.

hello kitty

Idag hittade jag ett brev från syster på posten. Och i det låg ett mobilsmycke med Kitty. Hon är så söt. Sen blev det stan med matte. Åt en skagenbaguette på hello, underbart god! När jag kom hem igen så regnade det. Perfekt städväder, tyvärr. Så jag satte igång och rev ut och ner massa saker å sen va det bara till att sortera bort och slänga. Skär lite i hjärtat på mig varje gång jag måste kasta nått. Men jag har resonerat mig fram till att man inte kan spara allt. Har hittat massor med små söta brev och kort man fått och gjort när man va yngre. En del fick en att sakna tiden som varit lite grann. Jag kunde bara inte med att kasta alltihop.. :P Imorgon ska jag åka till Helsingborg. Det fick bli då så hinner jag förhoppningsvis träffa Marlene och även Lottis. Det va ett tag sen jag såg henne nu, börjar ju bli tomt :) Nya jobbet på torsdag. Väldigt spännande! Kalas på lördag + eurovision. Också väldigt spännande ;) Och löning på fredag. Åh shopping!

förslöande

Jag måste uttrycka mitt missnöje över Gina Tricot's hemsida. Den är slö och ofunktionellt organiserad. En totalrenovering skulle jag rösta för.

Ska bli skönt att börja jobba nu snart. Blir helt förslöad (som mamma skulle ha sagt, kanske som ginas hemsida?) av att inte göra någonting. Nästa vecka är det dags för utbildning. Börjar känna pressen här nu att packa ihop mina saker. Med utbildning som börjar nästa vecka är det inte långt kvar tills jag börjar heltid. Usch va jag hade velat vinna massor av pengar.

hunden jack

lördagen va mysig med öl, cider å grillat. härligt att man kan sitta ute till sent om kvällarna nu :) på söndagen tävlade emelie, marcus, philip och robin i höglandsolympiaden, friidrott. det va superkul att titta på. emelie tog till och med medalj! i fredags när vi inte hade nått speciellt för oss läste vi gamla dagböcker å berättelser som jag skrev när jag gick i trean. och vi hade otroligt kul åt detta. vilken fantasi jag hade. jag tänkte dela med mig av en berättelse som heter "hunden jack". å jag publicerar den som jag en gång skrev den. på pricken, bokstavligt talat. 

Det var en gång en bonde som hetter Göran Flagger. Han hade en hund som hette Lailla hon hade fått 5 st. hund-valpar. En dag kom det en man ditt som hette John Ekdal. Hej jag vill ha en hund-valp sa han!  - Ja vist. Vilken vill du ha?  - Den som ligger där. Han pekade på Jack! Göran lyfte upp Jack och gav honom till John. Var blir det?  - 500 kr! Inte mer?!  - Nej  - Okej. Hej då! Dom gick till bilen. John lyfte in Jack i bilen. Sen gick han och satte sej själv i bilen och startade och åkte iväg med Jack. Några veker senare skulle de gå och jaga. Jack var nästan full-vuxen och han var mycket bra på att jaga. Nu fick Jack syn på en kanin. Han sate full-fräs och jagar kaninen. Kaninen hoppar från en kulle. Jack hoppar efter............. Men det skulle han inte jort. När han landade bröt han rygraden han kröp mot Jonh. Jonh hade givärer med sig. Han viste att han moste döda Jack. Han ville inte.......... Han siktade sakta det långa röret mot Jack. Bom!!!!
Ring Ring Hallå jag vill ha en hund min andra dogg!

Som jag sa har jag skrivit ner den precis som jag skrivit den i mina lilla berättelse bok som det står "Alexandra H 3B" på. Till och med exakt antal punkter. Det finns så mkt som man bara måste älska i den här sagan. Som namnen. Var fick jag ett efternamn som Flagger ifrån? Sedan att valpen var nyfödd men efter bara några veckor en nästan fullvuxen jakthund. Och tänk att den stackars hunden bröt ryggraden men sen KRÖP bara för att bli skjuten av sin ägare som någon gång under berättelsens gång började stava sitt namn "jonh" och som dessutom hade inte bara ett utan flera gevärer med sig. Men det bästa av allt är ändå min totalt undermedvetna humoristiska avslutning som ett resultat av en felstavning på "dog", som med två d får ett uttal som kan förknippas med engelskans "dog" som betyder hund på svenska. Den är helt underbar!

Som avrundning på dagens blogginlägg kommer det några bilder från bilresan hem från nässjö igår, som jag tog av ren tristess. vi ses!


   
jag, winnerbäck och chauffören


   
mamma och gösta


 
den långa färdvägen genom smålands djupa skogar och skivan som höll oss sällskap

solbränna och popcorn

igår satt jag ute i trädgården hela dan. matte kom hit nån gång vid två tiden. sen på kvällen spelade vi guitar hero, kollade på tv å åt popcorn. en bra dag helt enkelt :) men jag brände mig i pannan. satte på solkrämen lite försent :P i onsdags va dala här å vi köpte present till syster, som när jag nu tänker på det behöver slås in ;) imorgon är det nässjö som gäller. det ska bli kul, man vet att man alltid kommer ha roligt när man är där.
ikväll ska vi grilla och mysa i värmen. men det blir till att ha solhatten på :)

tiden rinner iväg!

fyra veckor kvar till skolavslutning! inte för att det berör mig särskilt mkt men... ändå. tiden har gått sjukt fort! förra året vid den här tiden hade man fullt upp med bal å student å nu ska man flytta. har börjat få galen ångest nu. inte ångest som i att "jag vill inte flytta" utan mer som i "shit jag måste börja packa". kanske lite "jag vill inte flytta" men det är bara för att man då och då drabbas av en "herregud jag fixar inte detta". fast mest känns det som att det ska bli riktigt kul. i vilket fall så slog det mig idag att jag börjar min utbildning för nya jobbet 22 maj. och 16 juni börjar jag heltid. och 1 juli är det flyttdag. vilket då betyder att om jag ska hinna få färdigt allt som nu ska fås färdigt innan en flytt så måste jag börja.. ja ungefär nu. å det är läskigt! fick iaf packat ner alla mina böcker idag. låter ju lite sofistikerat å säga "alla mina böcker", precis som att jag hade jättemånga som en intelligent person skulle ha och inte bara ett 30 tal pocketböcker i kategorin skön(skräp)litterarur. men en låda blev det iaf och nu är bokhyllan tom. känns underligt. nästa etapp är garderoberna. min plan är att minska ner eländet till en viss del som jag använder tills själva flytten. förmodligen finns där en del som jag kan ge upp hoppet om å skänka bort också, obs; ej kasta. men jisses, här finns så mkt som måste gås igenom. fan va tråkigt.

födelsedagar

valborg va väldigt trevligt som firades hemma hos den ny-hemkomna ulle. blev en liten utgång men det va så mkt folk överallt att vi inte pallade gå in nånstans. blev sjuk i influensa på torsdan så kunde inte följa med till tomas som planerat på fredagen. det va trist men jag hoppas på en annan gång istället. på lördagen firade vi marlenes 25 års dag med god mat å dryck. blev ingen utgång dock. va fortfarande rätt trött å slut. igår grillade vi en massa god mat med janne, åsa, johan, marlene å steffi. hur mysigt som helst! sen åkte vi hem till halmstad igen å tog igen oss :) idag har gittan, linnéa å michaela varit här å sen har jag tittat på frusna män söker kärlek, rätt så sött :)
syster nr 2 fyller år idag så henne har jag ringt å grattat. det blir en tur dit i helgen :)

RSS 2.0