bilder från Freedom beach


Marlene på båten på väg ut


Johan


Vichel














ahahha, årets bild togs den 29 december



Alla bilder är tagna med Vichels kamera. Alla bilder jag tog (typ 50 st) får jag visa när vi kommer hem.

liten uppdatering

Hopplöst internet! Hur segt som helst! Men hej iallafall! Ligger i sängen och tar igen mig efter en hel dag på stranden. Nu börjar färgen ta sig, hehe. Igår drog vi som sagt ut med båt till Freedom beach. Å förlåt, det va ingen annan ö, nån liten bukt bara. Men där va otroligt fint och harmoniskt! Tog massa fina bilder men kan inte lägga över dom förrän vi kommer hem. Efter det tog vi en liten runda på stan, köpte ett par riktigt snygga skor. Sen blev det middag på svenska resturangen Mamma Mia. Otroligt god mat! Lövbiff.. plankstek.. skagen toast... till och med sill och nubbe! Mer svenskt blir det ju inte. Iaf, rekommenderas! Dit kommer vi gå igen. Avslutade kvällen med en liten utgång på Soi Eric's Shooters. Vilket ställe.

De bilder jag har kan jag inte lägga in nu eftersom internet är så segt att det hänger sig hela tiden. Nu ska jag ner till Bosses resturang där de andra är, mittemot hotellet. Han och Björn flyttade ner hit från Helsingborg för tre år sen och startade resturang och hotell.
Återkommer senare ikväll! Puss på er!

PS

Glömde berätta att jag va och gjorde fransk manikyr igår, blev riktigt snyggt! Får se hur länge det håller. Kostar runt femtiolappen. Efter det hade vi girls night out, grabbarna va trötta och gick och la sig men jag och Marlene gick till Hollywoods och Tiger, två nattklubbar och dansade och åt popcorn. Haha, lite skumt att käka popcorn på nattklubben men jag gillar det konceptet.

Imorgon ska vi iväg på äventyr, ta båten ut till Freedom beach som ligger på någon ö ca 20 min härifrån. Kanske vågar mig på lite snorkling. Havet här är väldigt lugnt och grunt så jag har faktiskt blivit lite modigare i mitt badande.



Freedom beach


goder afton

Nu har vi avverkat lite shopping och en värdelös middag. Vårt hotell ligger på en liten tvärgata till den stora strandgatan och vi brukar vanligtvis svänga höger ner på den, mot Bangla road. Där ligger massor av fina resturanger hela vägen. Idag tänkte vi vidga våra vyer och svängde vänster istället. Inte fullt så många resturanger men stannade till slut på en hotellresort. Men, livebandet som spelade där va totalt tondöva allihopa så det skar i öronen och maten va riktigt kass. Inget ställe vi besöker igen med andra ord.

På vår lilla tvärgata finns det dock en liten resturang som är riktigt bra, trevlig personal och otroligt bra mat, lägger upp en bild på den nån gång.



Fredrik och Vichel






resturangen man alltså inte ska besöka


eellooo weeecooooom!

Hallå igen!

Nu har det gått några dagar och jag måste säga att jag skulle kunna vänja mig vid det här. Stranden hela dagarna, shopping på eftermiddagarna, fina middagar på kvällarna och så lite party om man skulle vilja.

Här är precis som man föreställer sig. Varmt och fint och riktigt billigt! Maten är supergod och alla människor är väldigt trevliga och hjälpsamma. Inte som i Bulgarien direkt, haha. Det enda jobbiga är värmen på nätterna och fuktigheten. Ingenting torkar, nånsin! Och vattnet har färgat min vita bikini typ äckelgul så en sån får jag ut och skaffa mig en ny!

Har redan hunnit shoppa en heeel del, haha. En klänning kostar mellan 20 och 40 spänn så det är ju lite svårt att låta bli.

Har varit lite dåligt med bilder. Min kamera är inget vidare kvällstid och jag har inga sladdar för att kunna föra över bilder från de andra kamerorna, tyvärr.


MEN! Ska bli bättre med bilder snart. Nu har vi fått internet på hotellrummet med, så jag återkommer!
Nu väntar Vichel därnere, blir en liten shoppingrunda innan middagen ;)


Hoppas ni har det bra där hemma! Saknar er! Pussisar.





ute på shoppingrunda



lite halvjobbiga glas...



fina skulpturer av olika frukter nån satt och gjorde vid gatan



The Port, riktigt god mat och bra liveband. Lite dyrare än andra men helt klart värt ett besök



Lite röd i huvudet efter solen, haha. Enorma vinglas.
En flaska av det där vinet kostade lika mkt som typ 10 klänningar...

Thailand!

Hallå!

Varit problem med internet på hotellet men nu fungerar det! Kom fram till Thailand igår efter en låååång och otroligt jobbig resa. Men förutom att den va lång så gick allting bra! Precis hemkommen från en dag på stranden och en "liten" shoppingrunda. Här finns en hel del att titta på kan jag säga. Det är billigt och vi prutar skamlöst, haha. Har redan hunnit samla på mig tre klänningar och ett par skor, bara tre veckor kvar. Hade stora problem med packningen eftersom jag trodde att det skulle väga för mkt men vågen visade 10,5 kg så det är ju lugnt!

Just nu är kl strax efter åtta, det är hur varmt som helst och kvällen bjuder på middag och en tripp på Bangla Road som är stora festgatan.

God Jul alla!!!



Vår gata



Strandgatan precis nedanför



Patong beach


















Fotbollsdax







Mamma, Paula, Gittan och alla ni andra; SAKNAR ER!! Hoppas ni mår bra och att ni har en underbar jul med massa god julmat!

Vilda vill följa med


hilfe!

Herregud! Vad svårt det är att packa! Visste precis vad jag ville ha med mig och tyckte att jag begränsat mig väldigt bra. Men det är fortfarande sjukt mkt grejer! Det är ändå tre veckor så en del måste man ju ha... Man vill ju gärna kunna variera sig lite. Men hur mkt?! Åh suck. Det är antagligen mkt som ska med hem också. Tråkig övervikt..



systers vovve


Hon väljer sina platser att sova på..

bara massa trevligheter!

Hemma efter en mkt trevlig helg! Va hos svärföräldrarna i fredags, åt julmat och bytte klappar. Igår åkte vi hem till mamma där vi fick kalkon och fler julklappar. Hade riktigt kul! Va hemma hos Gittan en snabbis å käka frallor idag och kikade på hennes fina juleträd. Nu är jag som sagt hemma igen. Ganska trött, blev sent igår. Men snart kommer Anna å då ska vi fira vårt hårda arbete och att termin 3 för vår del är slut. YEAS! Har gått sjukt fort. Men vi har ju också haft å göra. Thailand om 2 dagar!!

nedräkning..

Puh! Det har varit mkt den här veckan om man säger så. Tidiga morgonar och lååånga dagar. MEN. Projektarbetet är KLART och imorgon är sista dagen i skolan, sista dagen jag behöver gå upp 5.30 på flera veckor. Jag vill bara skratta rakt ut, känns så jefla gött!! Anna, vilket jobb vi har gjort. Vi är ju bäst!

bild från i lördags


Zigge, Dala, moi

puss och godnatt

Känner mig på fantastiskt humör! Den Stora Festen blev superlyckad, SISTA vftdagen på över ett år är imorgon, STORA delar av projektarbetet är klart, jag blev antagen till sidoämnena till våren som ska bli sjukt kul och Thailand väntar om en vecka! Yeah, baby, yeah!



vilket party!

Va verkligen SKITroligt! Alla kom i häftiga, genomtänka utklädnader och André tog hem priset för bästa som Vincent Vega. Tack för alla fina presenter, nu har vi vin så vi klarar oss ett tag iaf, haha. Underbart att Halmstadtjejerna kom, fick en fantastiskt fin collagetavla med ovärdeliga bilder. Stora planer hann vi smida, säger bara januari! Bilder kommer senare, en hel del guldkorn, haha.

före - efter

 
Tro det eller ej, men nästan två dm kortare!

vft

Mentorn på besök idag. Gick toppen! Ännu en milstolpe på det här evighetsmaratonet passerad. Wiho!
Började dagen med lussetåg på gården. Så söta och duktiga! Själv va jag tågets enda stjärngosse, haha. Otroligt roligt! Kommer sakna er alla!!

busted

Jag har helt snurrig. Det va ju säsongsavslutning av Grey's förra veckan. Lika bra. Då missar jag inget eftersom jag måste plugga. Haha, bara eftersom jag nu har blivit påmind om att det inte är nått Grey's idag så vittnar det om att jag inte gör vad jag borde.. Egentligen räcker det ju med att jag publicerar det här inlägget. En st hund ligger iaf och sover. Hon varvar med att snarka högt och skälla ilsket så fort Vilda närmar sig. Antar att hon får smaka på sin egen medicin. NEJ, nu projektarbete med genusperspektiv.






brumbrum

Idag och imorgon är vi hundvakter till systers lilla skrutt. Vilda har varit på besök hos Fanny och Rasmus och spenderat all sin tid på att morra åt Sixten. Men hon ska nog goa till sig till slut. Haft en bra dag på vft, snart är det slut och det är massor att göra innan dess. Nu har jag pluggat sen kl fem. Hade föredragit en Grey's-dejt ikväll men har helt enkelt inte tid. Många timmar kvar att spendera på plugg..



Haha, ett spår av ängslan i blicken..

hm...


"jag har aldrig varit i thailand, bara i indien.."

Efter goa 10 timmar på praktiken idag körde jag direkt hem till Fanny för å planera inför lördagen. Sen stack vi iväg och handla på ikea, väla och maxi, allt på ungefär 2½ timme. Vi kan va väldigt effektiva när vi väl vill. Men all effektivitet har gjort mig dödstrött. Kunde lätt ha somnat vid matbordet idag, trots 15 ungar. Då är man trött. Ändå är man aldrig effektiv nog då man alltid har ton med saker kvar att göra. Prickar iaf av dom nu, sakta sakta. Långan väg att gå.. en ynklig rad av fotspår, en oändlig kontinent... Imorgon ska jag klippa mig. Äntligen. Verkligen dags.  Efter det rätt hem och verkligen plugga. Pluggapluggaplugga. Hela kvällen lång. MASSOR! 15 dagar kvar... shit!


Vi va alldeles för upptagna av mitt födelsedagsfirande att vi helt glömde vår förlovningsdag.





Haha, å så har vi samma färg på kläderna.
Vi kommer bli som ett sånt där par med husvagn och likadana adidaskläder.
Jag älskar dig!

hopplös

Som vanligt sitter jag och håller på med precis allt annat. Är en mästare på att dra ut på pluggandet. Måste sätta mig ner och börja skriva seriöst. Nu har jag tex suttit och budat på en massa grejer på Tradera. Haha, vad som helst, bara jag slipper!! Så ringde dom från Olympia igen, tänkte bara att min värld gick under. Orkar inte, hinner inte. Men dom undrade bara var jag lagt bilnyckeln. Puh! Man vill ju inte tacka nej när dom erbjuder heller. Nu är kl snart tre så har dagen nästan gått. VFT imorgon och en massa planering och handlande med Fanny. Behöver fixa en massa grejer tills på lördag. Dessutom mentorsbesök på vft på fredag, massa planerande. För att inte tala om det där projektarbetet som jag MÅSTE ägna mig åt nu. GAH! Ska städa undan lite kläder som jag slängt på golvet, koka te och tända doftljus. Brukar hjälpa mig att komma till ro.

du sa rädslan den går över...

söndag

Så va det söndag igen, fy så tråkigt. Va riktigt mysigt i fredags, gjorde två pepparkakshus och en massa figurer i mandelmassa. Igår ringde dom från Olympiaområdet å undra om jag kunde jobba. Spännande och se hur dom har det där. Lugnt kan jag säga! Rena semestern jämfört med Slottshöjden. Men saknar alla andra där såklart. Nu ska jag påbörja lite söndagsmys. Fixa nån god frukost, pannkakor kanske?! Tända andra ljuset och sen plugga hela dagen. Haha, vilket söndagsmys.

ginger

Idag blir det äkta julstämning med pepparkakshus hemma hos Dalas föräldrar.
Paus från vft, plugg och massa, massa tankar.



de små liven

Så va veckan slut, eller vid sin början om man så vill. Själv är jag nöjd med att det är fredag efter en lång och kort vecka på samma gång. Är trött efter tidig uppstigning fem dagar i rad. Det är inte en student van vid. Sitter och roar mig med allt annat än vad jag borde. Har läst och läst och läst om genus i alla dess former och borde få ihop det till något slags sammanhang. Lätt men ändå svårt. Veckan har varit bra, bättre än vad jag förväntat mig. Känns som om jag alltid varit där. Men saknar skolan så mkt. Saknar lektioner med tydlig planering och upplägg. Varje morgon och eftermiddag träffar jag "mina elever". Varje 10 minuters-promenad blir betydligt längre med dröser av kramar och småprat. Det är svårt att jag inte kan svara när dom frågar när jag kommer tillbaka. "Om mer än ett år" känns så fel, bättre att säga att jag inte vet. Men det blir svårt när de små söta nästa fredag undrar när jag kommer tillbaka och jag måste förklara att jag inte gör det alls.


S: Jag vill klippa!
T: Men det får vi inte göra om det inte finns någon vuxen här!
A: Men jag är ju här..?

T tittar skeptiskt på mig.

T: Men du är ju inte vuxen. Du går ju i skolan.

den där oron..

jag ber en bön när ingen ser mig, du har också mörka hemligheter
bäst att vara på den säkra sidan tron, att gardera sig, att inte bränna broar
sånt gör idioter

du sa rädslan den går över men den där oron stannar kvar
den gör dig tveksam när du behöver snabba avslut, snabba svar
du sa rädslan pendlar långsamt för oss
mellan äkta och falsk, mellan sanning och lögn
vi är idioter


med magen full av pepparkaksdeg

Mm. Idag har det bakats pepparkakor. Är inge bra på att kavla alls haha. Men! Trasiga hjärtan får jag! Lite taktiskt kanske. Annars har det varit kallt som sören så ville helst stanna i sängen. Fast har ju inhandlat en ny jacka så nu slipper jag frysa!

Annars är det full rulle, praktik hela dagarna med massor av julpyssel och plugg på kvällarna. Igår sprang jag runt på Stadsbiblioteket i nästan två timmar och leta böcker. Dom råkade ha bokrea å jag hittade tre pedagogikböcker för fem spänn styck! Perfekt. Dessutom glömde receptionisten ta betalt för dom. Men som den hederliga medborgare jag är sa jag till henne och fick dom gratis ändå. För er som har lust och ork att stå och leta lite grann så reas det i två veckor.

Nu ska jag begrava näsan i diverse genusböcker.



Tack Dala, Åsa och Janne.
Detta är er födelsedagspresent till mig ;)

RSS 2.0