veckan som går

Lilla opeln fick stanna i Halmstad. Jag saknar den faktiskt. Jobbigt att inte kunna köra vart man vill. Man är ju bortkämd också och orkar minsann inte ta bussen om man har lust att åka nånstans.. Men om man ska till Malmö är det alltid tåg som gäller. Idag fixade vi ett av alla grupparbeten som ska göras. Känns skönt att va igång. Ju mer jag anstränger mig nu desto lättare blir tentan som, hur ogärna jag än vill, kommer att infinna sig i mars. Matematik är ju som de flesta vet INTE min grej. För mig är ett tal bara en radda med siffror som jag inte förstår innebörden av. Jag tycker om att läsa en text som är skriven på svenska och som jag genast kan förstå. Men när det kommer till siffror tar det en stund innan det klarnar (om det gör det överhuvudtaget) och jag måste tänka en hel massa. För mycket hjärnarbete för mig helt enkelt. Men, man gör vad man kan och det ska jag!

Idag drog Fanny och Rasmus iväg till Egypten. Har vart mkt nu å vi har knappt hunnit träffas sen vi kom hem från Thailand å så sticker dom iväg! Som tur är (för oss som är hemma) dom bara borta en vecka. Under tiden bor Sixten här hos oss. Han och Vilda busar och gör wrestlinggrepp på varandra och det ser sjukt roligt ut. Men dom gör det på nätterna och sover hela dagen.

För övrigt har jag varit väldigt duktig i veckan och tömt tvättkorgen. Därför ska jag belöna mig med en cool portfölj som jag just nu sitter och vaktar på Tradera. Som om jag inte har belönat mig själv innan, hahah. Imorgon måste jag verkligen vara nyttig. Städa ordentligt och läsa ett par kapitel.


oturshelg, ur en bilvinkel sett

Påväg hem till mamma igår körde jag på en kanin! Blev sjukt rädd men tackar för att det inte va någonting större, rådjur tex. Synd om kaninen men i ärlighetens namn tänker jag mest på bilen och oss som satt i den. Idag fungerade inte värmen när vi skulle till syster som lämnar landet på måndag för tre veckor i paradiset. På vägen hem igen blir motorn överhettad och vi måste bogsera bilen hem. Kylvätskan hade läckt ut och det verkar som om kaninen slagit av en slang eller nått på sin lilla åktur under bilen. Hm.

Ikväll blir det iaf annat att tänka på. Blir middag och trevligheter med Abbi, Jonatan och några kompisar till honom. Som jag längtat. Äntligen har hon flyttat hem och finns numera på det nära avstånd som hon borde. Vi kommer ha riktigt roligt ikväll och alla andra kvällar och dagar som väntar när hon flyttar till Lund!



DD

Det är konstigt att tänka att jag befann mig i Thailand för mindre än en vecka sen. Här tar saker slut som jag själv måste åka och handla. Här är det kallt på golvet och stökigt om jag inte städar. Här går proppar och diskmaskiner sönder.

Har ägnat dagen åt att springa i tvättstugan och bråka med skrivaren. Vaknade när Dala steg upp vid halv åtta och kunde inte somna om. Dagarna är toklånga. Men det är klart. Man hinner ju göra en del. Snart är det torsdag och dags att ge sig in i närkamp med matematiken. Efter det är det helg. Då får jag träffa mor min ♥


välkommen hem axel

Så är man tillbaka i Sverige och har tom hunnit vara här några dagar. Det ska pluggas, städas, diskas (diskmaskinen tyckte det va en kul idé att lägga ner nu) handlas och fixas. Mina uppdateringar har fått stå på standby helt enkelt!

Jag behöver knappt nämna att Thailand va fantastikt! Vi levde som kungar och hade roligare än nånsin. Träffade många nya vänner där som det ska bli kärt att återse, när det än blir.
Just nu befinner jag mig i en djup "längtar tillbaka" dvala.


Samtidigt fortsätter livet här hemma. Börjar mattekursen på torsdag och den ser jag inte framemot. Har iaf fått tummen ur och köpt färg till skrivaren så nu slipper jag sitta och läsa grejer på datorskärmen.

Har fortfarande inte riktigt fått "rätt" på dygnet. Kan tyckas bra att man vaknar kl åtta på morgonen och är pigg men det är högst ovanligt för att vara jag. Å när kl närmar sig fem på eftermiddagen hade jag kunnat gå å lägga mig igen. Är iaf uppe med tuppen idag med, nu ska det skrivas ut papper och skrivas opponering. Usch va det låter vardagligt tråkigt.


Vichel, we're going back!



Khai

Innan vi kom till Thailand planerade vi ju att ta en tur ut till Phi Phi. Dock ville vi inte stanna över och det är ju en bit dit. Vi bestämde oss till slut för att ta oss till Khai Islands istället, närmre och betydligt billigare för fattiga studenter som oss. Så jag är ledsen Gittan, ingen Phi Phi guide för er men ett litet tips på vad ni mer kan göra när ni kommer hit. Nästa gång jag åker till Thailand ska jag dock besöka Phi Phi.

Khai Islands består av tre öar som ligger ganska nära Phukets östra kust. Lugnt och stilla, alldeles klart vatten och stora korallrev med massor av färgglada fiskar. Enjoy!



På väg ut med speedboat


Feskebåten


En av de tre öarna. Här fick man inte gå i land men snorkla kunde man göra.


Marlene




Fredrik




Fiskar tycker om banan och blir helt galnar när dom får syn på mat.


En av öarna som vi fick gå iland på, äta, sola och bada.


Krabbor












Det gäller att passa sig. Dom bits!




dags för dagens shoppingrunda

• Thailändare kan inte uttala bokstaven X. Alex blir Alek, Alexandra blir Alessandra.

• Thailändare är ett väldigt trevligt folk. Ofta för att dom vill ha pengar.

• Om man är järv och påstår att en annan försäljare än just den man pratar med säljer precis samma sak för ett mkt lägre pris, blir personen i fråga väldigt upprörd och kan skrika "Sooow me weere!! Sooow me weree!! (Visa mig var) No quality! YOU CRAZY!!!" i flera minuter.

• Hur mkt man än prutar och hur billigt man än tycker att nånting är så blir man alltid lurad.

• Ska man handla någonting på Bangla måste man vara extra uppmärksam. Dom räknar med att man är så full att man inte vet vad man gör och accepterar vad som helst. Detta handlar ju naturligvis i högsta grad om priser på diverse saker. Ifall dom stöter på någon som inte är full och som påpekar att det är nått fuffens på gång, blir man tydligen knuffad på och förvisad till motsatt riktning. Men är man järv bortser man från detta.

• Man behöver vara lite järv i det här landet.

bjuder på lite festbilder




Man får en massa tröjor hela tiden. Jag har nog fyra nu.
Killen som äger den här baren är nån form av ordförande i svenska kyrkan.. haha.






Alla på Soi Eric´s Shooters. Bakom mig står Konika som jobbar där.


Dom plockade fram peruker och grejer som vi hade otroligt roligt med ganska länge..






Marlene käkar popcorn på nattklubben






it's alive!

Goddagens! Klockan slog nyss fem och jag är helt slut. Tröttare än allt. Dom håller på att bygga nytt hotell precis intill oss så det är ett evigt hamrande och borrande som håller en vaken. Har legat i sängen nästan hela dagen. Va nere en snabbis på stranden och tog ett dopp men det är lite dåligt väder idag. Molningt och regning så det passar utmärkt att ta igen sig lite.

Gott nytt år förresten! 2010. Så sjukt. Jag minns millenium 2 som om det va igår. Nyårsafton här va helt hysterisk. Detta liknar ingenting jag nånsin sett förut. Smockat med folk, någon slags strandkonsert men det va så mkt folk att vi inte kom ner, firade iaf tolvslaget vid strandkanten med några fula masker som Vichel investerat i. Sjukt kul! Dessförinnan hade vi ätit grillad kyckling med bakad potatis på vår lilla favoritresturang och sedan spelat biljad och druckit öl. Haha, väldigt oglamoröst men fruktansvärt trevligt. Sedan började armbågandet igenom Bangla. Alla spruta nått sånt här spray, ser nästan ut som serpentiner... har glömt va det heter nu. Men sånt hade man iaf i hela håret sen. Va en stund på Shooters å fira med våra kompisar där. Sen hittade vi till Grabbarna Grus och Schlagerbaren. Konstigt ställe. Bara ett rum med en bar i och ett mkt halt dansgolv. Efter det drog jag, Fredrik och Micke (en till skåning som vi träffat här nere) till nattklubben Hollywoods och dansade loss. Vi va nog hemma i lagom tid för midnatt i Sverige. En mkt rolig kväll va det iaf :)

Igår va jag och Marlene iväg på en fem timmar lång shoppingrunda, haha. Men då hann vi med lite middag också. Köpte kläder till Fredrik och en present till mamma. Sen satt vi nere hos Bosse, spelade skitgubbe, drack öl och åt vitlöksbröd. Det är en lätt tillvaro.

Nu ska jag ner och äta nachos, sjukt sugen på nachos. Kanske gå en sväng.
Vi ses!

RSS 2.0