mot götlabörg

Idag bär det av mot Liseberg! Jag ska åka så mkt karusell!! Som jag har längtat. Jag tillhör den skaran som tycker att Liseberg är barnsligt, löjligt och vansinnigt roligt. Dala tror att vi ska åka dit och sen åka hem. Men jag har bokat ett hotellrum så vistelsen blir lite längre. Planen är; Liseberg hela dagen och middag på kvällen. Frukostbuffé, en sväng i stan och kanske ett besök i Feskekyrkan, hamnen och Slottsparken. Det blir Dalas födelsedagspresent. Jag har verkligen fått kämpa för att inte säga någonting till honom. Men nu ska jag skynda mig in i sovrummet, hoppa i sängen tills han vaknar och berätta att vi inte ska åka hem idag. Trevlig helg!


äntligen








mkt ska man skåda

Ja! Vi gifter oss på Gekås! Det är ju den stora drömmen..
Men jag åker gärna dit och shoppar snart igen.





lite verkstad när det väl kommer omkring

Jag längtar så mkt efter en ny lägenhet att jag helt tappat intresset för den jag faktiskt fortfarande bor i. Den är hopplös att inreda, det går inte i den stil som jag vill ha. Jag har gett upp. Men eftersom vi snart får hem en ny soffa så har det börjat rycka i upp-piffnings-tarmen på mig. Så nu flyttar jag rundor på prydnadssaker och tavlor för att skapa rätt miljö för vår nya lilla kärlek. Kanske till och med är så att jag orkar ta tag i att städa en sväng? Förutom det måste, måste, måste jag plugga idag. Jag måste verkligen plugga idag. Jag har alltid så stora ambitioner för måndagar. Det är "måndag, ny vecka, nya tag" varenda gång. Det är sällan som jag lever upp till dom där ambitionerna dock.



Kanske är dags att plocka upp posten iaf?

monday

Idag vaknar vi upp till ett nytt Sverige. Läget är smärre oklart men det är grått, kallt och regning vad jag kan se. Som vanligt då. Köpte blommor som jag skulle plantera på balkongen för typ en vecka sen. Dom står fortfarande i den bruna papperspåsen eftersom jag sagt att jag ska plantera dom en dag när jag har tid och det inte regnar. Men det regnar ju ungefär.... VARJE DAG så dom får väl stå ett tag till.

soffedags

Åkte hem till Ann-Margrete och Marlene igår efter jobbet. Av henne fick jag en ljusstake i form av ett träd. Perfekt för mitt trädinspirerade vardagsrum. Hon är så omtänksam. Någons död, någon annans bröd säger man ju. Bild på trädet återkommer jag med. Dessutom har jag lyckats övertala Dala om att den där soffan jag har studerat ut är det absolut bästa som skulle kunna hända honom. Så i veckan hoppas jag på att få se vår gamla sletna sak få sig en tur till tippen. Jadå!


nu är det dags att rösta!

Nu styr jag stegen mot vallokalen och tar ställning. Har tyvärr ingen möjlighet att följa valet ikväll. Ska istället ränna rundor på Slottshöjden. Jobb som väntar med andra ord. Iväg och rösta med er nu!



stormy

Nu blåser det storm ute igen. Kan det aldrig bara vara lite behagligt väder? Är till att jobba ikväll. Just nu är Dala iväg och handlar frukost. Det gillar jag när han gör. Själv ska jag ägna en liten stund på blocket och sedan ge mig ut på balkongen och plantera några fler blommor.




poser vi gillar






Som ord och musik som blivit till mer av dunklet från ett ensamt stearinljus eller av höstkvällen som tagit sig in genom fönstret.

Plugg igen. Det är så tråkigt så det kryper i kroppen på mig. Men man har inte mkt till val. Nu har jag tagit en kaffe- och bloggpaus. En cupnoodle till lunch och inga tider att passa. Härliga fredag. Ikväll blir det Idol och vin hos Fanny och Rasmus. Härliga fredag! Blir till att läsa en stund till sen måste jag öva på att plocka på gitarren. Riktigt svårt! Men det ska man väl få bukt på så småningom. Förhoppningsvis.



loppan

Fick ett önskemål om att lägga ut bilder här på loppisfynd jag har gjort och just detta är jag oerhört nöjd med.
25 kr st på Väla antik och loppis, öppet lör-sön.



the rose



De vackra rosorna jag fick av chifen. "Fin lykta!" va det första syster sa. Jag har nämligen fått den av henne och visst har hon god smak. Vasen är egentligen en såskanna som jag hittade i en ska-slänga-låda hos min andra syster. Kortet är på mig och finaste mami.


regnet det bara öser ner..

Jobbade i måndags fast jag egentligen inte riktigt hade tid. Fick blommor av min chef som tack för att jag ställde upp. Hon är för härlig. Vilken underbar chef jag har! Va i skolan hela dagen i tisdags. Jobbade dubbelpass igår. Idag har jag pluggat hela dagen och sedan spenderat kvällen på café Marlene. Så återigen har balex blivit bortprioriterad. Sov för övrigt sjukt länge idag. Kände att jag förtjänade det efter gårdagen. Blåste typ full storm igår plus att det regnade plus att det körde ihop sig så jag inte hann med och äta min middag. Jobbigt helt enkelt. Hoppas på en lite mindre krävande helg. Blev ledig imorgon så det blir mer plugg och kanske lite tvätt och städ. Om jag känner för det. Antagligen inte.




inspiration vardagsrum - gammalt och nytt


ändrade planer

Blir till att jobba ändå så får lägga på ett kål och plugga i ilfart nu fram till tre. Får skicka Dala till att skaffa ett lånekort och hämta den där boken åt mig. På återseende!


poser vi gillar




time for english

Ojoj, nu har jag legat av mig igen. Idag måste jag vara flitig. Har lyckats hitta en barnbok på engelska som jag vill arbeta med ute på biblioteket i Laröd. Får hoppas att Dala är sugen på en liten roadtrip när han kommer hem. Då måste jag krypa till korset och betala min skuld jag har liggandes för försenade böcker. Men det är lika bra, dessutom kan jag ju börja använda mig av bibblan igen då. Måste även läsa Teaching languages to young learners och göra en massa studyquestions. Nej, I'm not enjoying it. Jag är iallafall uppe i tid. Ska hinna med att planera några blommor på balkongen också hade jag tänkt. Helst skulle jag hinna med att jobba också men det ser mörkt ut tyvärr. Det ser också mörkt ut för en flytt till Tornfalksgatan. Suck. Det blir till att leta vidare. Under tiden drömmer jag om inredningen jag vill ha. Kommer med en Inspiration vardagsrum senare, en som min kära sambo inte är så imponerad av. Han behöver bara vänja sig lite. Nu, studyquestions. Yes!

café marlene

Där har jag spenderat kvällen, mkt trevligt. Som alltid. Och alldeles för mkt kaffe. Som alltid. Hade ett tag planer på att rensa lite i garderoben men kände att café Marlene va liiite viktigare. För övrigt, grattis till mina fina Rasmus och Fanny. Nu ska jag spela gitarr.



talking cats


husfrudag

Nu har jag ägnat mig åt att diska (lyckats samla en hel del) och städat balkongen och planterat nya blommor. Snart blir det Väla med Dala, Johan och Marlene för att välja present till Åsa som har sitt stora kalas på lördag. Kanske en titt i en och annan affär för egen del med. Man vet aldrig.

chair

Hade gärna sett att det står en fåtölj i mitt framtida vardagsrum. Det ville jag ha från början men det skulle blivit lite trångt i vår nuvarande lägenhet. Är så avundsjuk på dig Maria som redan vet att du ska flytta! Väntar med spänning på svar..



goder morgon

Väntar tålmodigt på böcker som jag beställt. Om de inte kommer idag får jag hoppa över ett moment i skolan imorgon. Menmen, inte mkt att göra något åt. Började kvällskursen igen, gitarr och röst. Verkar roligt men blir nog lite strängt att sitta där till nio om kvällarna. Helt ledig idag! Inte fy skam. Ska diska lite och ta hand om lite tvätt. Har samlats en del när städinspirationen har hållt sig väck. Sen får vi se om jag kan ta bilen och undersöka den där loppisen på Drottninggatan. Men en sak i taget, först kaffe!

inspiration sovrum


hemtrevligt

I Nässjö hittade jag en liten guldklimp. Butiken Hemtrevligt, där fanns massor med ögongodis. Inte sista gången jag shoppade där.










ja tack

Shabby chic loppis på Drottninggatan i Helsingborg. Måste genast dit.



jag kunde inte hia mig..


Skopunkten, 349 kr

delusional

En riktig praktgast. Det är inte lugnt.
Det är det enda jag tänker säga om dig.


zumzum

Är hemma i Skåneland och vänder för lite obligatoriskt kursintro, bokbeställningar, städning och annat vardagsgöra. Har lite problem med att somna idag, varit hos Marlene och druckit alldeles för många koppar kaffe. Imorgon åker jag tillbaka till syster i Nässjö och tar med mig sambon. Ytterligare tre dagar då man blir totalt bortskämd.


kära vänner i ljus och i mörker
i växlande väster och öst är ni alltid mitt hopp och min helande tröst

RSS 2.0