varje gång jag ser dig slår mitt hjärta dubbla slag

Ullared på tv igen. Det kliar nått oerhört i mina shoppingfingrar varje gång jag tittar på det. Eller ja, inte bara när jag tittar på det. Det kliar alltid i mina shoppingfingrar. Får nog bli en tur till innan jul. Loppisen ja, där va jag. Men den va inget att hänga i granen. Bokstavligt talat fanns där faktiskt saker att hänga i granen men nej, inte riktigt va jag va ute efter.



loppis

Fått span på en tillfällig loppis på Rundgången, ett stenkast från min lilla boning. Dit ska jag genast bege mig och förhoppningsvis berika min måndag.



poser vi gillar


ferry

Hinner inte med balex! Har inte riktigt räknat ut hur man gör allt på mobilen så det är så meckigt att blogga från den. Men det kommer. Nu har vi städat och fixat här hela dagen. Ikväll ska vi tura med mamma, Gösta, Åsa och Janne, äta middag där och efter det möta upp med Johan och Marlene och fortsätta trevligheterna här hemma. Lite ost, vin och bra musik. Trevlig lördag! Mamma kommer med massor med flyttlådor och silkespapper som hon har samlat i veckan. Sen är det bara att sätta igång att packa! Kan inte fatta att vi ska flytta om 1,5 månad. Det är så sjukt. Dessutom har hon köpt gitarrställ så mina skönheter kan få stå i vardagsrummet och glänsa.



inredningsdrömmar

Hur fräckt hade det inte vart att ha sån här inredning? Jobbigt bara ifall man skulle tröttna på tapeten. Min idé är mer vitt som grund på väggarna och mönster på mer utbytbara detaljer.
Marie Antoinette möter shabby chic. Så sjukt snyggt.
Tänk när jag får sätta tänderna i 77 m²...




jag vill ha fria vägar ut, jag vill ha kakan som jag äter kvar på bordet hela långa livet

Hittade en underbar demoversion av en av mina absoluta favoritlåtar. Den tar mig direkt tillbaka fem sex år i tiden. Måste genast lära mig att spela den!



mera svamp

Spenderat kvällen hos fannsan. Vi lagade ryggbiff med potatis och svampsås gjord på skönheterna jag hittade i skogen i helgen. Får säga att det va värt all möda och älglöss, gudomligt gott! Har precis upptäkt att adobe flash player inte fungerar på telefonen. Det är ju lite sugit. Men men, man kan inte få allt.

1 dec

Efter många om och men och mkt letande har vi äntligen hittat den. Hej då Ringstorp, hej hej Slottshöjden!

testing testing

Då premiärbloggar jag från min nya bästa vän, Vivaz Pro. Har spenderat förmiddagen med att rensa svamp och sedan övat inför examinationen på gitarrkursen ikväll. Tal och sång heter det och går ut på precis det, att tala och sjunga. Så jag har gått runt här som ett fån i nästan en timme nu. Tanken på att sjunga ackapella för så många människor gör mig omåttligt nervös. Hade någon bett mig göra det helt sponant där och då hade det inte varit något problem. Det är den här förberedande biten som skvallrar om att jag ska och måste ställa mig där och gala, att man ska ha övat och att det är meningen att det ska låta bra som gör mig hyper. Nåväl, önska mig lycka till. Nu blir det lunch innan tåget kl fyra.


svampar och loppor

Hemma igen efter en helg hos syster i Nässjö. Fick minijulbord till middag och det va himmelskt gott! Såg fram emot lite rester av Janssons till frukost men det va visst någon som hade tagit den som nattamat. Har spenderat dagen i svampskogen med lyckat resultat. Dock undrar jag om det inte är sista gången jag trampar runt i den där skogen då jag blivit biten av något som tydligen heter älglöss. Dom ser ut som förvuxna fästingar och gömmer sig gärna i tex håret och kan dyka upp flera timmar senare. Min syster berättade att hon någon gång hittade en sådan i håret flera dagar (!!) senare. Nu har jag duschat och ruffsat mig i kalufsen hela dagen och tycker fortfarande att det kliar överallt. Blir något paranoid när det där lilla djuret tydligen kan överleva dusch och hela kittet i flera dagar. Jag är inte imponerad. Nu blir det godnatt för min del. Föreläsning ett till fyra imorgon, sedan träff med gitarrgruppen kl fem. Efter det får jag väl rensa och steka svamp halva natten.



Taggsvamp, trattisar och kantareller!
Korgen längst till vänster är min, om någon är sugen på svamp är det bara att säga till.

romantiskt blommigt

Körde bil till Malmö igår och på vägen hem tog jag en tur inom Löddeköpinge. Där hittade jag den söta duken, Hemtex outlet, 50 kr. Nu gör det inte lika mkt att bordet och stolarna har en sån trist färg, eller va tycker ni?
Tavlorna är gjorda av papper för scrapbooking köpta på Panduro.







en plats i solen

du vet ingenting om mig, jag vet ingenting om dig
miljoner ord förvinner ner i förrgårs svarta hål
som hundratusen åsikter som ingen lyssnar på




livstecken

Inspirationen lyser med sin frånvaro. Ska jag va ärlig så lever jag inte ett sånt spännande liv så att det finns material så att det räcker. När man bedriver en blogg ska det helst finnas material så det räcker. Gärna så att det blir över också. Det har inte jag. Och skulle jag skrapa ihop det material som utgör mitt dagliga liv så hade ni fått läsa om saker som hur jag åker tåg till Malmö, åker tåg från Malmö, snackar engelska hela dagarna, spelar alldeles för mkt gitarr, jobbar och försöker hinna med alla som jag vill hinna med. Ni hade också kunnat läsa om hur jag borde tvätta, borde städa, borde plugga men också om hur det vantligtvis inte blir av. Oops, sambo ej hemma. Utrymme för grubbel. Jag skriver ju naturligtvis om detta. Men inte varje dag. Jag gissar att det hade blivit lite tjatigt i längden. Även om balex är en högst sporadiskt aktiv blogg så har jag trogna läsare som klickar sig in här varenda dag. Kanske en ny design kan väcka ny inspiration?



härliga fredag

Jag är urusel! Balex ligger alltid som sista prio och som vanligt har min gamle vän fått lägga sig på hyllan under en intensiv vecka. Har jobbat som galningar på en presentation till skolan. Igår lämnade vi Malmö kl sju på kvällen. Det är ju inte okej. Men det gav oss ledigt idag så nu har jag sovit ut (fast vaknade av någon som hamrade). Idag ska jag städa, handla och öva lite på min gitarr. Har lärt mig att plocka och övar nu på Nothing else matters vilket gör mig helt lyrisk! Ikväll kommer mina fina Fanny, Marlene och Catja hit på mat och vin, Idol och något nytt spel som vi köpt som måste testas. Härliga fredag!

RSS 2.0