gäsp

Råkade visst vara uppe lite väl länge inatt. Får hoppas att jag kan somna i någorlunda tid ikväll. Imorgon är det allvar och jag måste gå upp kl sju. Suck. Gäsp. Suck och gäsp.

Rädda mig från vad jag vill ha.

hur stark tror du att du är?

Du! Du begriper alldeles för mycket för ditt eget bästa. Hjärtat öppet på vid gavel - eller inte alls.
Dig kan man såra med ett litet litet stick men inte knäcka med slägga ens.

visst kan man både skratta och gråta på en gång, det är inte konstigare än att regnbågar uppstår av solsken och regn

Glad midsommar och allt sånt. Jag har försummat balex i denna sommaryra som plötsligt drabbat oss. Ännu en gång. Försummat alltså. Sommaryra har varit en bristvara länge. Men nu är den här, jag har solat som en tok och bränt mig i huvudet. Midsommar firades som vanligt i Frösakull och som vanligt va det underbart och totally awesome. Sen har det slappats i mammas trädgård och solen har varit generös i snart en vecka. Hemma i Helsingborg spenderar jag varenda ledig stund på balkongen med en kaffemugg i ena handen och sprayflaskan med vatten i andra. Ikväll ska det grillas med Matte och hans familj, imorgon sitter jag nog parkerad i solstolen med mamma. Mamma - kan du inte komma och bo i min lägenhet så du finns alldeles nära hela tiden? På torsdag är det dags för allvar igen. Då jobbar jag dubbelt upp. Och så måste jag passa på att umgås med alla jag annars inte hinner träffa. Och även de som jag hinner träffa annars också. På sommaren är jag ledig från skola och plugg och har mer att göra än på hela året. Men så har man också lust att göra mycket mer. Det är nått magiskt med Halmstad över sommaren men som alltid trillar festoft även över Helsingborg. Ibland är det svårt att veta vilken fot man ska stödja på när man står i två städer.

















yeas!

Lönebrevet damp ner på hallgolvet och siffrorna på det va högre än jag väntat mig. Jaha, tänker jag. Det va värt allt farande och flängde fram och tillbaka mellan Ättekulla och Slottet. Sommarrea, uteserveringar, lycka, lycka, lycka. Vem påstår att pengar inte gör en lycklig?



junisnår

Nu har vi Sixten som inneboende medan Fanny och Rasmus gottar sig i Spanien. Sist han va här va Vilda dubbelt så stor som honom, nu är det han som är dubbelt så stor som Vilda, hahah. För övrigt är det sol, sol, sol och jag älskar det! Jobbar intensivt på brännan. Snart blir det Halmstad och midsommar. Längar ihjäl mig. Ska snart ut på jakt efter ett fodral till gitarren, så jag kan trandsportera den :)






Man kan dränka sig i minnen eller litervis med vin. Man kan sjunka ner i sörjan och vända dygn.
Men allt är gjort.

i do!

Jag har inte varit speciellt intresserad av det kungliga bröllopet. Inte alls faktiskt. Men idag förstod jag hur mycket det faktiskt betyder för en massa människor, hur historiskt det är. Slutade med att jag har glott på bröllop i princip hela dagen. Å på jobbet fick vi ha små tiaror på oss och äta prinsessbakelser och det fanns inte en enda mun som talade om någonting annat och inte en enda tv som inte va på och visade kungligheter. Å visst va det vackert! Jag vill också ha ett stort sagobröllop.



min gitarr, en trogen vän som jag har haft sedan inte alls längesen

så långt som det är, är så långt som det går
det blev till ett sår av timmar och år
mer vilse än nånsin, genom junis snår
det är sent och vått och längtan är svår

så långt som det är, är så långt som det var
en himmel och ett hav, mer än vad jag klarar av
kanske är jag förvirrad, berusad och sjuk
men du jag har aldrig kännt mig så ensam som nu

och jag vandrar i ett sommarregn
ett regn som svalkar sanningen
ett regn som sköljer dumheten som vandrar i ett sommarregn

norrviken
















enter night

Har varit i Norrviken och hälsat på syster och firat L som fyller fem. Vilket vackert ställe! Underbart. Lite blåsigt annars va vädret härligt. Kör hem iaf vid niotiden, ljust och fint. Kommer ut på motorvägen och ser ett gigantiskt becksvart moln över hela Helsingborg. Va som att köra in i ett svart hål. Slängde en längtans blick tillbaka mot Båstad men det va bara att entra. Askmolnet kanske har hittat hit.



Suddig bild (det är svårt att köra bil och ta foto samtidigt) men ser ni kontrasten?
Eye of the storm typ. Såg bra läskigt ut.

psst... titta vad jag har fått!


Den där Dala vet va han sysslar med


min dag i bilder
















sol, vart tog du vägen?

Igår va en sån där perfekt, småstressig dag. Strålande solsken och full av härliga människor! Hann med att tvätta, typ halva garderoben (som har legat i tvättkorgen). Trevligt med lite "nya" plagg. Därimellan solade jag som en tok på balkongen. Mitt i allt hann jag med en snabb lunch med Lou som hade vägarna förbi Helsingborg. Senare umgicks jag med Marlene och det hela avslutades med lite öl på balkongen med Helena och Henrik. Idag är det mulet och jag måste sortera tvätt. Men ikväll åker vi och hälsar på mutti igen.









muttilainen






Halmstad 03-07

Jag hade en härlig helg i Halmstad. Återigen minns jag allt som jag älskade med den staden. Där är allting som förr. Där står tiden still. I Helsingborg springer livet vidare men i Halmstad står det still. Å det är skönt att fly all hekt ibland och bara vara still ett tag. Matte, SPL04 reunion, Mamma. Jag hoppas verkligen att datumet för HOLM VI blir flyttat.




sacre BLÅ

Nu är balkongen blå! Väldigt blå. Jag gillart! Det är inte riktigt klart än, ska ha upp ett vindskydd och helst en matta eller ett plastgolv av nått slag. Lamporna på väggen är solcellslampor. Har inte bestämt mig för om jag gillar dom eller inte än. Får se hur det ser ut när dom lyser. Ni får förresten bortse från det där lilla sönderegnade bordet nere i kanten. Det ska ut.





pratar i telefon med en av mina allra bästa vänner




summerlovin

alex gillar när det står 49:50 på prislappen...








alex gillar också färgglada mönster (blommor kan man ju tex aldrig få för mkt av)...







alex gillar dock inte när plånboken ser ut såhär...



school's out for summer

Ikväll är jag hemma med mig själv, har lagat en god middag och bara tagit det lugnt. Jag flänger rundor en hel del så ibland är det rätt skönt att bara stanna hemma å inte prata med nån. Idag har vi avverkat sista skoldagen för termin fyra vilket innebär att sommarlovet äntligen infunnit sig. Nu har jag två veckors semester innan jag börjar jobba heltid. Dock ska jag jobba denna veckan så det blir visst inte riktigt två. Men att jobba känns som rena semestern när man slipper tänka på tentor och pendla till Malmö. På tal om Malmö besökte jag Ikea där idag, jösses så stort! Jag har aldrig varit på nått annat än det lilla fjuttiga här i Helsingborg (som blir Enormt om några månader) så jag va inte riktigt förberedd, haha. Tog sin lilla tid att hitta rätt och gå igenom varenda pryl. Inhandlade en del grejer till balkongen, ändå saknades många av de grejer jag ville ha. Antar att jag får ha lite tålamod..



det är snålt med solsken just idag

inspiration


vilda och jag njuter på balkongen

Förkylningen känns mkt bättre nu, hoppas på ett icke-bakslag. Igår va det utbildning på jobbet, efter det hem till Marlene där vi hann med att sola en liten stund. Senare satt vi på Docken med ett stort, glatt gäng och det hela avrundades med golf och singstar hos Fanny och Rasmus. Mkt, mkt, mkt trevlig fredag! Lördagen blir nog inte sämre. Har solat på balkongen sen 11 med Vilda och mina inredningstidningar som sällskap. Nu vill jag styla balkongen! Snart blir det beautification och sedan party hos Veronika i Malmö. Tjoho!















la solei

Började känna mig krasslig igår eftermiddag och vaknade upp stenförkyld imorse. Förkylningar har aldrig någon bra tajming men detta är faktiskt värdelöst. Utbildning och Hampan imorgon, fest i Malmö på lördag och bio på söndag. Det är bara till att knapra ipren, hehe. Nästsista dagen i skolan idag, efter det drog jag och Maria och lunchade, solade och läste skvallerblaskor i stadsparken. Så härligt med sol!







Brännan från igår måste arbetas bort, hahah


problem fifan!


burn

Nästa gång det är strålande solsken och jag jobbar på förskolan så ska jag ha tubtopp.


 

meatball and noodle yeeeeeeaaah

Vilken helg vi hade babsing! Like the good old days. Längtar tills du kommer hem från USA igen och vi ska ses mkt, mkt oftare!






RSS 2.0