mama i'm coming home

Fanns hundra alternativ för var vi skulle placera partajandet igår kändes det som. Men eftersom ingen orkade bestämma sig tog vi saken i egna händer å satt hos oss. Spelade olika spel och hade superkul! Jag å Fanny kommer med största sannolikhet hamna på någon form av hitlista inom det närmaste. Vi måste bara komma på ett schysst artistnamn. Nu har jag suttit på balkongen å solat i två timmar. Blev tvungen att gå in pga risk för bortsmältning. Men det är fint, imorgon är det första juni. 

Nu ska jag packa min väska, lämna av min uppsats hos Linn som är en riktig pärla å lämnar den åt mig i Malmö imorgon (tack, tack, tack!) och sedan drar jag till Halmstad!
Vi ses! 

godmorgon

Kände för att fira igår när jag blivit klar med uppsatsen från Hell. Bytte om som blixten och tog bussen ner till stan. Mötte upp Dala och hans jobbegäng. Drack GT på Helsing och avslutade kvällen på Kebabhouse, haha. Nu tänkte jag göra någon form av frukost. Ikväll blir det partyYY. Nån som är sugen?

jubel

Klockan är.. jag ni ser ju vad klockan är.. å jag är KLAR!
Äntligen. Nu ska vi fira!


uppsats, uppsats, uppsats!

sjukt laddad

Cola, check. Snacks, check. Djupt andetag, gnider nävarna.
Nu ska det skrivas uppsats!


uppsats-problem

Uppsatsen ska vara på 6 sidor. Jag trodde att jag hade skrivit 3. Eller jag hade ju skrivit 3. Men sen påminde Linn mig om att man skulle ha 1,5 radavstånd å så Vips! Hade jag plötsligt lite mer än 5 sidor. Å då är jag inte klar än. Så nu är problemet istället att jag har alldeles för mkt text. Gud va jobbigt det är. Å gud va jag tjatar! Ska sluta tjata å göra klart möget istället.

åtta dagar kvar

Då har jag iaf bockat av någar grejer på måste-göra-listan. Dock lite kvar att göra.

√ egna mål (inför mentorsmötet imorgon)
√ loggboksutdrag (inför mentorsmötet imorgon)
√ lektionsplanering (inför mentorsmötet imorgon)
• uppsats, uppsats, uppstats!


Å jag har ingenting mer att städa. GAGAHAHAGAHAAHHAGAGHAH!!

tastyisland

Ja som vanligt går jag å drar ut på tiden innan jag tar mig i kragen å sätter igång att plugga. Fattar inte varför jag tycker att just denna tentan är så fenomenalt tråkig. Men är väl allmänt osugen på skolan nu när det är så lite kvar. Föröker intala mig själv att bita ihop dessa sista dagarna så är jag av med den sen. Plus att jag kan ha en trevlig helg med Fanny, utan någon ångest precis som hon påpekade. Hade en väldigt trevlig kväll med henne igår också. Drack vin, åt chips och tittade på Grey's. För en gångs skull blev vi helt fängslade och tittade på ett helt avsnitt. Sedan gjorde vi slag i saken och bokade vår resa till Gotland i sommar. Så det blir Tastyisland i mysig stuga 13-17 aug. för mig, Fanny, Rasmus och Dala. Nu blåser det typ storm ute, tur att jag kan hålla mig inomhus. Ska dra ut på tiden lite till, äta frukost å kolla ett avsnitt Kalla fötter. Jag behöver ju inte stressa ihjäl mig.

lill-lördag

Idag har jag varit duktig. Pluggat, tvättat, diskat, städat sovrummet. Nu måste jag bara hänga upp den där tvätten (nej, den hänger FORTFARANDE inte upp sig själv, hopplöst!) innan jag ska dra iväg till Fanny för att fira lill-lördag. Fick precis ett sms från henne; "Om du inte ska upp supertidigt imorgon har jag en box Foot of Africa som skulle behövas drickas upp". Jag ska inte upp speciellt tidigt imorgon. Jag menar, det är väl inte så brått?


städtisdag

Av någon anledning så har tisdagar blivit städdag hos Hansen-Dahlqvist. Jag märkte det inte ens själv förrän någon vecka sen när jag försökte få Dala till att städa en måndag. Högljuda protester blev följden. "Men vi städar ju alltid på tisdagar!" Jaha.. Igår stod jag i köket och fixade, mest för att göra någonting annat som är vettigt för att slippa tenta å allt för dåligt samvete. I allafall står jag där när Dala kommer hem från jobbet. Och utan några som helst direktiv från mig (inte ens en liten menande blick!) går han och hämtar mopp och hink och skrubbar alla golven. Jaha.. Just det ja. Tisdag.

nio dagar kvar

Okej, nu har jag gjort hälften. Så det är bara hälften kvar. Å jag har torsdag, fredag, lördag och söndag på mig att bli klar. Så det är ingenting att oroa sig för. Men det är den absolut tråkigaste tentan vi gjort hittills. Kom precis på att jag kanske skulle trycka på spara. Hade allt försvunnit nu hade jag börjat gråta. Men nu ska jag ta mig en liten paus. Det behöver jag, haha.

tio dagar kvar

Underbara DH. Vad skulle man annars göra en tisdagkväll som denna? Plugga? Nja, det skjuter jag på morgondagen. Man ska ju faktiskt inte göra någonting idag som man kan göra imorgon. Snart är det sommarlov. Snart, snart, snart. Då ska jag jobba som en galning, sola, bada å festa å inte tänka på skolan alls. Å semestra i Halmstad såklart! Det börjar redan 12 juni då Fia tar studenten. Blir nog en afterbeach eller två också. Det har man ju längtat efter. Idag åt jag å Dala skitgoda toast med parmaskinka och mozarella. Men nu börjar jag bli hungrig igen. Får ut å glo i kylskåpet.

ja men drömma går väl?


study hard

Ja då va man iallafall igång. Men det går segt. Ojojoj. Allt, då menar jag verkligen ALLT, är tio gånger roligare när man måste plugga. Men det är ju sen länge konstaterat. Det har sina fördelar ändå. Hela lägenheten är ren nu.

dags för plugg?

Ledig tors, fred. Lugnt å skönt. Kalas på fredan för Carina, Frida och Victor. På lördan jobba jag men avslutade kvällen med ett besök hos Rasmus å en utgång. Najs! Jobbade igår också men det blev sängen efter det. Idag hade jag tänkt mig en skön sovmorgon men grannen har visst fått för sig att att bygga om just idag. Borrande å sågande å hammrande från nio i morse. Ibland blir man bara så trött. Nu ska jag fixa lite lunch sen blir det till att sätta igång med den där uppsatsen som jag har skjutit på den ovisa framtiden så länge. Inte alls sugen. Jag vill hellre plocka i ordning här hemma å åka å handla. Då är man osugen.

"jag är 90 plus sex"

Någon som sa till mig idag. Fyndig filur. Ganska nyligen hemkommen från jobbet. Blev en massa spring idag. Larm hit och larm dit. Jag som trodde det skulle bli lugnt, tji fick jag. Planderade att springa inom Petra (när jag fortfarande trodde att det skulle bli lugnt) å hälsa på, jobbar ändå i trappen bredvid hennes. Men det hann jag inte med. En annan gång! Annars va det trevligt å jobba. Blir en massa i helgen också. Dessvärre blev jag av med två dagar som jag hade nästa vecka då chefen dubbelbokat. Lite störigt men får hoppas att det dyker upp nånting annat. Just nu firar jag en lyckad kväll med lite öl. Vardagsrummet är ockuperat som vanligt så jag gömmer mig i sovrummet som en annan alkis. Imorgon ska jag ta det väldigt lugnt. Träffa Sahra en stund å sen börja kika på uppsatsen som ska va färdig 1 juni. Alla andra verkar så seriösa å har redan börjat. Men det är ju som bekant ingen nyhet att jag brukar vara sist på det.

it's not hard to die when you know you've lived

Ännu ett svindlande avsnitt av Desperate Housewives och lite trevligt nytt i trappen-skvaller som alltid står på dagordningen på tisdagkvällar. Nu har jag lagt mig till rätt i sängen medan grabbarna is still going strong i vardagsrummet. Dom spelar fortfarande NHL med andra ord. Idag tänkte jag vara uppe en stund. Titta på tv, fixa till naglarna som jag har tuggat på igen och kanske plocka fram nått gott som jag kan tugga på istället. Imorgon ska jag sova länge, kanske sola en stund om det blir fint väder (vilket det naturligtvis inte blir bara för att jag har en stund över) innan jag ska iväg till jobbet som börjar fyra. Nu slog det mig precis att jag skulle hänga upp tvätten som har rullat runt i maskinen två gånger, pga fel knapptryck när vi skulle plocka upp den så luckan inte gick att öppna utan att tvätta igen. Att jag dessutom måste hänga upp den hade jag helt förträngt. Nä, den hänger helt enkelt inte upp sig själv hur länge man än väntar.

"arbetskläder är sådana kläder som ni ska bära på arbetet"

Så va denna 1½ utbildningen på Maria Park avklarad. Riktigt seg har den varit. Det va en utbildning i medicindelegering som den nya regering har bestämt att all omvårdspersonal måste gå. Det va föreläsningar i stil med "Man måste använda vinylhandskar och byta och kasta mellan varje arbetsmoment" och "Måndagens medicin ligger under måndag i dosetten, tisdagens medicin ligger under tisdagen....." Tänk att man lägger så mkt pengar på nånting så dumt när man inte ens har råd att ha personalen kvar.

Just nu pratar jag i tele med syster Paula. Igår pratade jag med Linn i lite mer än två timmar, haha. Det är trevligt med telesnack. Innan dess hann jag med en vända hos Fanny och Rasmus där det målades om för fullt. Hade målarfärg både här och där när jag kom därifrån. Nu ska jag iväg å hämta Dala på jobbet å sen fortsätta med min städning som jag påbörjade igår (innan Linn ringde å uppehöll mig hela kvällen ;)). Senare ikväll är det DH hos Helena!

hilfe

Här va det spridda skurar bland tycket om bikinidel. Ni får tycka lite till!

Idag är det äntligen fint väder men då är man inte ledig. Alldeles strax ska jag iväg på utbildning på Mariapark. Nu faktiskt.

vilken?


så va det med det

Befinner mig för tillfället i de smålänska skogarna hos syster. Varit på fotboll där Marcus lag vann med 7-1. Snart vankas mat och sedan en biltur hem till Helsingborg. Har införskaffat lite förvaring som jag ska ha under sängen så nu är det dags att riva ut lite skåp därhemma och gömma diverse därunder.

Får passa på att säga grattis till Norge. Mkt välförtjänt.

one two red and blue

Nyss uppvaknad från en fredagstupplur. Börjar bli tradition nu. Å därmed är helgen invigd. Återigen funderar jag på vad vi ska äta ikväll medan jag slötittar på Jönssonligan. Man tröttnar faktiskt aldrig riktigt på dom. Det är alltid underhållande. Men om exakt sju minuter är det Så ska det låta, min absoluta favorit. Jag vill bli kändis bara för att kunna vara med i Så ska det låta. Sista dagen på praktiken va sorglig och jag fick många fina ord med mig från arbetslaget och barnen. Kommer sakna alla nått grymt! Imorgon bär det av hem till mamma, sen till syster i Småland där det vankas födelsedag och Eurovision. Heja Malena!

torsdagsgrubbel

Så va det plötsligt torsdagkväll och bara EN dag kvar på praktik. Det vill säga för den här gången och det här spannet. Nästa gång det vankas praktik så är det på förskola och så småningom mellanstadie. Det innebär då förstås att imorgon är sista dagen hos lågstadiegänget. Och det känns vemodigt. Sjukt tråkigt faktiskt. Men det är inte det ända jag funderar på denna torsdagskväll. Dessa tankar trängs med andra som till exempel "vad ska vi äta?", "jag kanske borde stänga av tvn vid tio ikväll" och "jag borde verkligen sätta igång tvättmaskinen". Dessutom grämer jag mig för att jag hade planerat att åka till Halmstad imorgon och umgås med min barndomsbästis och nu har jag upptäckt att jag inte kan det. Pengar är ett ständigt problem. Försökte mig på en matematisk uträkning (redan där va det väl kört, borde jag ha insett) på vad jag kommer få i lön nu i maj men det visade sig vara totalt omöjligt med alla ob vardagkväll, ob vardagnatt, ob veckoslut, ob helg.... Nej, det va inte mkt som blev rätt i den utträkningen. Kaos i mitt huvud. Jag räknar bara med tiotalsområden nu förtiden. Men jag får nog gå å rota i frysen efter nått ätbart å kanske starta den där tvättmaskinen.

...å så förvandlade Han vatten till cola

Studiedag för barnen idag. Arbetslagsmöte för lärarna. På lunchen gick vi allihopa till pizzerian. Där beställde alla lågstadielärare sallad och Ramlösa. Högstadielärarna åt pizza eller hamburgare och drack cola, precis som jag. Är det tänket om hur allt man gör påverkar små barn som resulterat i att alla lågstadielärare känner att dom måste äta sallad och dricka vatten? Eller är det en slump att alla som gillar sallad och vatten hamnat på samma ställe och har samma arbete? Knepigt. Hurvida det nu är så är jag undantaget som bekräftar regeln. Jag kommer alltid att välja cola före vatten.

orons kanaler

Här är tomt utan Mami. Å i huvudet snurrar tusen tankar runt. Allt handlar om skola. Blir helt slut. Fattar inte hur man ska klara av att göra detta året om. Fast man vänjer sig väl. Å när vi väl är färdigutbildade å ska ut på arbetsmarknaden har det förhoppningsvis lugnat ner sig. Just nu händer det så mkt inom skolverksamheten å allting är så osäkert. Stackars J som inte kan sova för allt grubblande om vad som händer till hösten.

shopping på gina tricot

 
cindy waistcoat divine purple/strawberry ice 99:- st


farrah tunic white 149:-


linn flower scarf 79:-

you're the queen of my heart

Har haft en urmysig helg med mamsen. Väla igår med shopping och lunch på Graffiti. På kvällen titta vi på Robinson å film å käka lövbiffrullader med pressad potatis och sås. Ännu en gång lyckades jag impa på mamma med mina avancerade kokkonster, haha. Idag blev det Hyllinge och Familia med ytterligare shopping. Även blommor till balkonglådan som har gapat tom i ett antal veckor inhandlades. Förkylningen verkar gå åt rätt håll iaf, dvs bort. Snöt mig igår för ett helt års räkning så det vore konstigt annars. Nu är det bara lite whiskeyröst kvar. Kort men intensivt! Nu har mamma iaf återvänt till Halmstad å nu är det nhl i vardagsrummet igen. Får försöka lägga mig i tid idag, ladda för en ny vftvecka. Det värsta är iaf över, mentorn har redan vart där så nu kan jag ha mina lektioner ifred.

host nys snörvel snark

Ge mig styrka! Denna förkylning har verkligen dålig tajming. Men kan en förkylning nånsin komma vid en passande tidpukt? I vilket fall mår jag bättre än igår, förutom att jag är grymt trött. Men det är nog Panodilen å Ibumetinens förtjänst ;) Nu ska jag samla energi för snart kommer mamma. Då ska vi ha en heldag med bla Väla.

Hängde med Fanny i onsdags å nu är hon också sjuk. Undrar om det va jag som smittade henne eller tvärtom. Haha.

one down, one to go

Så va det helg efter en intensiv vecka. Har varit riktigt roligt men ack så energikrävande. Mentorn från högskolan va å spana igår. Kändes bra å jag fick ett väldigt bra omdöme. Najs! Vi hade bild när hon va där. Senare på eftermiddagen så spelade jag Regnbågsspelet med barnen, också väldigt uppskattat. Idag hade vi alfabetisk ordning. Känns kul att ha haft lektion varje dag denna veckan, ibland två om dagen. Nu har jag fått ordentligt med övning! Har haft en förkylning på lut hela veckan å inatt så bröt den ur så det heter duga. Idag har jag haft lite svårt för å prata, vilket barnen tyckte va jätteroligt när vi hade genomgång, haha. Lite feber på det och hosta, underbart. Kom hem vid två å sov till fem. Sen har vi städat å handlat till imorgon när mamma kommer hit. Vilken pers det är att gå på Maxi när man känner sig som en överkörd gnu. Fick Mc till kvällsmat. Det är tillåtet när man är sjuk. Nu ska jag fortsätta å se på hockey, ganska kört dock.

jaha...

Hyffsat många timmar idag också. Olweusmodelltjafs. Olweus är för er som undrar den nya antimobbningsmodellen i Helsingborg. Mkt bra handlingsplan, mkt förvirrande resultatspresentation? Det blir nått att diskutera på högskolan. För övrigt har jag haft läsförståelse och sedan gjort "Min trafikbok" med mina ettor idag. Gick mkt bra. Har äntligen fått ett eget konto på skolan så nu kan jag skriva ut och kopiera lektionsmaterial utan att behöva jaga nån hela tiden. Imorgon kommer min mentor å ska spana på hur jag arbetar. Hoppas hon blir nöjd.

Från en konversation med en "högstadieelev" (jag vet att man inte får säga så längre men det låter så fjöntigt med "elev i grundskolans senare år") i kopieringsrummet.

E:
Är du lärare här?
J: Näe, jag är lärarstudent.
E: Jaha.. jag trodde du va en elev.

talhus och tiokompisar

En härlig 12 timmarsdag, det är hur många timmar som jag avverkat från det att jag gick hemifrån tjugo i sju imorse tills dess jag kom hem strax efter sju. Å alla dessa timmar har spenderats på praktik, med år 1 den här gången, inklusive arbetslagsmöte och utvecklingssamtal. Väl hemma har jag suttit fram till nu med lektionsplanering inför imorgon och resten av perioden. Jag har liiite svårt att bestämma mig och ändrar mig hela tiden. Det är ingen lek att vara fröken!

crazy mother fuckers

Så va helgen redan slut. Det går ju fort när man har roligt. Åkte till mamma onsdagkväll. Solat, slappat å ätit gott. På fredagen åkte jag direkt till Dalas föräldrar där jag å Marlene sola hela dan. Kvällen spenderades hemma hos Johan å Marlene med Rasmus å Fanny. Spel, öl och vin, hur kul som helst! Igår solade jag igen. Sov i trädgården innan jag skulle iväg å jobba. Å idag har vi ätit middag i Torekov :) Nu längtar jag till nästa helg istället!
Har precis betalat räkningar (något sent) å städat kylskåpet och skafferiet. Också shoppat på apoteket, panodil, ibumetin och muccoagin eller hur det nu kan tänkas stavas. Helt obehagligt när hela halsen domnar av, kan inte känna när jag sväljer. Nu planerar jag iaf att slänga mig i soffan med nått smaskigt att tugga på. Måste kurera mig lite inför en lång vecka med praktik.

RSS 2.0