folk måste undra va det är för utbildning vi går egentligen

Idag hade vi bild i skolan. Har målat med vattenfärger å klippt å klistrat. Känns som man är tillbaka i grundskolan igen. Imorgon blir det musik hela dan. Gjorde wok till middag å sen va Sahra här å snacka en stund. Trevligt att ha henne på besök :) Imorgon börjar vi 8.15... får få upp mitt i natten känns det som. Längesen nu jag va uppe vid den tiden :P Nu ska jag sätta mig å fila på ett bildmanus till vår musikvideo vi ska göra i skolan nu, haha flum flum. Men det är roligt!

Vi ses.

helgen i korthet

Helgen va underbar! Hos Sara på fredagen, gud va fint hon fått det i sin nya lägenhet :) Hade supertrevligt, träffa alla gamla kompisar :) Va ute en liten runda, sen somna vi gott i Saras soffa. Nästa dag gick vi en runda på stan å käka kinamat till lunch, mysigt å gott framför allt ;) Senare åkte jag hem till mamma å umgicks med henne. På söndagen for jag runt i alla affärer känns det som. Kom hem till slut vid fem-sex tiden. Sen åkte vi till Lund. Gjorde ett fynd, tycker jag själv :P Hittade bordet på blocket som jag velat ha så länge men som inte säljs längre. Så nu står det i mitt vardagsrum :D Blev så fint så :) Nu ska jag städa undan lite å sen ska vi åka å handla. Ledig idag.

Vilda lilla vän, när ska du sluta kissa på mitt täcke??

hundar och ungar

Idag har syster varit här med barn och hund! Dom kom vid halv tre tiden så åt vi makaroner å falukorv. Sen erbjöd jag mig att vara hund- och barnvakt så hon kunde gå på väla i lugn å ro. Vi hade det mysigt med promenad å film. Nu har killarna ockuperat vardagsrummet å jag ligger i sovrummet, ska bränna en skiva till imorgon. Då ska jag till Halmstad å Sara som har inflyttningsfest :) Kommer bli sjukt kul! På lördag åker jag hem till mamma å spenderar lite tid med henne. Mysigt! Nej, bränna skiva va det.

Vi ses.

sjung om studentens lyckliga dar

Herregud, hur ska det gå med mitt sparande? Har inte handlat någonting den här månaden å ändå har jag inga pengar kvar. Va det är roligt att vara student.

"när man väl fått ordning på människan så blir världen okej"

ur Nanne Bergstrands tal på Idrottsgalan 2009



Första dagen på vårterminen. Känns stort att man redan har läst en hel termin! Bara sex st kvar... Men, första veckan inleds med reportage i samarbete med sydsvenskan. Vi har fått ämnet sport. Låter kanske inte så kul men vi kommer fixa det bra :) Otroligt att jag lyckats hålla mig vaken hela dagen med tanke på att jag inte sovit någonting inatt. Vände å vred på mig, sista gången jag tittade på klockan var hon halv fem å jag skulle upp halv sju. Plötsligt ringde klockan å det va bara att inse faktum och stiga upp. Sådär nyttigt att vara uppe ett helt dygn. Men imorgon ska jag vara ledig och plugga lite grann. På onsdag är det möte med tidningsgruppen. Förhoppningsvis behöver vi inte sitta länge på torsdag så jag hinner träffa syster som kommer ner :)

Vet inte varför jag inte kunde sova inatt. Börjar man väl grubbla är det kört. Å man tänker på allt och ingenting. En bidragande faktor kan vara filmen vi tittade på igår. Ingen film jag förväntade mig att reagera så starkt på men jag grät mig igenom halva filmen. Å då menar jag grät på riktigt. Har aldrig blivit så tagen av någonting jag sett förut. Filmen heter Eden Lake och är ingen film jag såhär i efterhand skulle rekommendera. Jag mådde riktigt dåligt efter att ha sett den!

Ikväll lagade jag middag till Dala, förrätt å allt. Sedan tittade vi på Idrottsgalan där en av mina stora förebilder medverkade; Stavros Louca. En sådan pedagog vill jag också bli!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1061278

Vi ses.

å regnar gör det

Otroligt slapp söndag. Just nu följer jag upp det fantastiskt spännande storbråket mellan tre av Sveriges bloggdrottningar. Jisses. Igår va det middag på Cardinal. Jag tryckte i mig fläskfilé med sparris å champinjoner. Sjukt gott. Mkt trevligt. Kvällen ska spenderas i soffan, förhoppningsvis med någon trevlig skäckis. Tillbaka till skolan imorgon. Ser inte ut att bli en trevlig vecka. Vad hände med "veckan efter tentan händer ingenting". Det va visst nått som "dök upp". Projekt med sydsvenskan. Jag kan inte skriva artiklar? Herregud.

Vi ses.

och jag ramlade in på nåt diskotek och sen ramlade jag ut såvitt jag vet

Igår va Lottis här. Vi drack vin, pratade å spelade SingStar. Mysigt! Runt halv tolv är det nån som kläcker idén att vi ska dra till Cardinal. Sagt och gjort. Hamnade där, drack drinkar å fuldansade framför den stora spegelväggen. Träffade AP å hans kompisar, även ett gäng bögar som va dom roligaste jag träffat. Vi hade sjukt kul!
Ramlade in på Kurirgatan runt halv fem, haha. Dala va väl mindre nöjd. Riktigt bra kväll! Får vi göra fler gånger gumman ;)

Idag mådde jag iiiinte bra å låg i sängen till typ fyra. Galet. Fick masa mig upp till slut å ge mig iväg på pakethållaren på Helles cykel :) Va hemma hos Ina i hennes nya fina lägenhet, åt tacos å snaska godis å kollade på Let's Dance.
Sen cyklade vi hem igen (vi betyder att Helle cyklar å jag åker) å spelade SingStar. Kul att ha en granne som gillar det spelet lika mkt som jag :) Efter att vi skrålat ett tag gick Helle in till sig å jag kröp ner i sängen.
Idag är det Dala som är ute, jag tar det lite lugnt efter gårdagens spontana bravader å laddar inför en ny kväll på Cardan imorgon.

Vi ses.

fääärdig

Äntligen klar med tentan! Känns fantastiskt. Igår va jag helt slut efter allt pluggande, eller va säger du Helle? Haha! Hjälpte Ina med flytten, jättemysig lägenhet! Blir en liten tur dit imorgon :)

Nu ska jag fira min färdigskrivna tenta med städning.
Blir lite bättre firande imorgon. Och ikväll för den delen för då kommer Lottis hit :)

Vi ses!

längtar redan efter sommar

Igår va först Madde här. Vi åt mat å fikade å pratade en hel massa. Känns skönt att ha rett ut ett å annat. Strax efter hon gått kom Sahra förbi :) Snackade en stund innan hon skulle vidare till Sandra å skriva tenta. Skulle precis sätta mig å titta på min egen tenta när Ina skickar sms om film hos Helle. Hm.. valet var inte så svårt :P
Blev dock ingen film. Blev ännu mer snackade för min del, å planerande inför framtiden. Någonting om en cykel, vin och kvällssol. Lät fantastiskt :)
Idag har jag varit på bibblan å lånat en massa böcker till tentan. Varenda bok jag har ligger uppslagen över hela sängen, mitt alternativa kontor. Mitt i allt sitter jag med datorn i knäet. Å så har jag suttit största delen av dagen.

Men nu måste jag städa undan kontoret, älskling är hemma igen ♥
Så nu slipper jag sova ensam!

Vi ses.

vilda










det är orättvist..


Åh jag är så blödig.

ensamma dar, väldiga värld

Jag blir galen. Alla tankar om samspel å omsorg å fostran å lärande å uppväxtvillkor å allt va det heter bara snurrar i huvudet. Hur får man ihop allt till en fin organiserad välutförd uppsats? Suck. Nej, det får bli en paus. Jag gör som jag brukar. Skjuter upp problemet. Det kanske löser sig av sig självt?


en riktig nagelbitare

Hemtentan har anlänt och jag vet vad jag ska hålla mig sysselsatt med i helgen, speciellt eftersom Sara inte kunde komma trots allt.
Varför är det så svårt att komma igång när man ska skriva? Det gäller egentligen allt, det är allmänt svårt att få tummen ur och komma på hur och var man ska börja. Blir alltid sjukt stressad när jag inte vet.
Hundratals gånger har man stått inför en uppgift som tycks omöjlig och stampat i golvet och dragit sig i håret och gapat att det här fixar inte jag! Men ändå har man på något vis lyckats. Jag säger som jag alltid har sagt. Det löser sig.
En kanna kaffe och kanske en chokladbit eller två och Winnerbäck i öronen så ska vi nog få bukt på det här också.

Vi ses.




Linn och jag i Malmö idag.
Fler exempel på vad man kan göra när man väntar på tåg hittas på http://linnsabina.blogg.se

för vi har solen i ögonen


ledig dag

Torsdag å jag har sovit som en stock fram till tolv. Riktigt skönt. Sen tänkte jag länge å väl på att jag skulle sätta igång å städa. Men jag tror jag skjuter på det tills ikväll. Just nu ligger jag i sängen med datorn i knäet och Vilda på magen. Så jag är inte så sugen på att städa för tillfället.
Idag ska vi till Väla (IGEN) å köpa kattmat och kattsand. SEN blir det städning.
Imorgon åker Dala till fjällen å lämnar mig ensam ända till söndag. Men förhoppningsvis kommer räddningen från Halmstad i form av Sara.

Sista grupparbetet är för övrigt färdigt, så nu är det bara hemtentan. Efter det väntar en kurs med mkt musik, drama å bild. Måste säga att jag längtar lite grann :)

Vi ses.




jag å Sara

smakprov


helena, fanny, alex, ina



www.facebook.com

2009

2008 var ett händelserikt år. Jag flyttade ifrån Halmstad till Helsingborg och blev sambo. Jag började jobba inom vården. Jag började plugga på högskolan i Malmö. Jag förlovade mig. Jag har lärt känna massor av nya människor.
Hela livet förändrades under 2008. Å det till nått bra. Å i lägenheten har vi bott i ett halvår nu, å jag trivs som fisken i vattnet.
Förhoppningsvis fortsätter det nya året i samma anda.

Inför 2009 har jag lovat att ta bättre hand om mig själv och att bli bättre på att planera och hålla ordning.
Kommer förmodligen hålla i en månad innan man ramlar tillbaka i gamla mönster ;)


I tisdags sprang jag å Ina på Väla, Ikea å Maxi å jagade saker inför nyår. Sen hade vi storkök här hemma hos mig. Senare kom Helena å hjälpte till. Gjorde middag, oxkött med soltorkade tomater å fetaost å ris. Riktigt gott faktiskt. Stängde av ugnen exakt 22.04 och kröp ner i soffan å åt kola och tittade på desperate housewives. Mysigt. Det får vi fortsätta med!
Nyårsafton va stressig med en massa fixande. Men det blev kanon! Alla verkade nöjda å vi hade riktigt roligt! Perfekt start på det nya året ;)
På söndagen mådde Dala riktigt uselt :P Men jag mådde bra. Gick ner till Rasmus där Fanny också var å sen vidare till Laguna med Richard, Olof å Johanna. Sen hem igen å fixade lite. Hämtade mamma å gänget som varit iväg på resa över nyår. Åt middag här hemma, fiskpaket riktigt gott! Sen mös jag å Dala i soffan med Humor från tv4.

Idag har jag putsat fönsterna å ska sen iväg å hämta grejer hos Rasmus, kanske en sväng till Ikea också? Om Dala är sugen.. :P
Skönt med helg, igen! Bara helg hela tiden tycker jag, men absolut inget fel. Fast denna helgen måste jag plugga. Slut på jullov nu, tillbaka till verkligheten. Iaf i två veckor, innan terminen är slut på riktigt ;)

Men, ett gott nytt år iaf.
Vi ses!

RSS 2.0