ombyte förnöjer

Hittade en massa vackra ting i Halmstad så det blev till att göra plats på kökshyllan.









måla, måla

Jag har blivit helt tokig i att måla och göra om grejer. Det blir som en utmaning att leta lämpliga objekt på loppis och sedan styla om dem till det bättre. Jag kan inte sluta!





life is like a butterfly

Fick hem ett litet paket med posten. Hm.. undrar var jag ska hänga dem?



krimskramshylla

Bara eeeen till!





Den underbara take away-muggen i glas och med silikonlock
är en födelsedagspresent från Fanny



Fler tändsticksaskar



cafélyx hemma

Funderar på att prova Espresso House's egna Coffee Sirup. Vem kan tacka nej till cafélyx utan att behöva lämna hemmet?



pimp my tändsticksask


buhu

770 kronor på studentlitteratur. Inte okej.



man kan aldrig göra om för många lampskärmar

Hittade underbart vackert spilltyg på Panduro för ett bra tag sedan. Råkade ha en vit lampskärm som inte kom till någon nytta, så lite textillim och vips fick jag en alldeles ny skärm som passar utmärkt i köket.







caffe latte

Har unnat mig en hemmagjord caffe latte, satt som en smäck. Dala som rynkade på ögonbrynet och frågade om jag verkligen behöver en minielvisp. Tänk för att jag gör det! Hur ska jag annars kunna skumma mjölk? Nu är det dags att ge sig iväg och jobba lite.



shopping in thai


everybody's got a hungry heart

Blev inspirerad av bilden här nedan och tänkte att sådana kan jag minsann göra själv. Mina blev inte riktigt likadana men rätt tjusiga ändå. Materialet kommer som vanligt från Panduro. De hjärtan som blev över fick pryda garderoberna i hallen.







flowerpower

De förra hyresgästerna tyckte att det vore kul att klä alla garderobshyllorna med blomtapet. Ja varför inte? Jag är inte den som är den så blommorna får stanna, hihi.





aj

Har varit ledig idag, har ägnat dagen åt att städa, pyssla (!) och vara barnvakt. Och nu tycker jag synd om mig själv. Min visdomstand bestämde sig för att växa ytterligare en bit och skava ett sår i kinden. Det gör sjukt ont och det är ganska besvärligt att både äta och dricka. Varför växer den bara en liten bit i taget??



vintern har ännu inte lämnat halmstad


our pets heads are falling of!






det vita hemmet

Vi firar alltid lill-jul hemma hos min syster. Hon är min stora inspiration. Hennes hem är ett inredningsparadis. Där kan man sitta i timmar och bara beundra alla vackra saker runt omkring. I det stora paketet på bilden gömde sig en julklapp till lilla mig, den vackraste spegel jag sett. Snart ska den hänga i sovrummet.



monday afternoon


Hade kunnat tänka mig att ha dessa i bokhyllan


partytime in malmö

Hann loppisshoppa lite grann innan vi lämnade Halmstad igår. Det finns så sjukt bra loppisar i Halmstad. Gäller att passa på när man är där. Får visa mina fynd vid ett senare tillfälle. Kom hem från jobbet nyss. Måste erkänna att jag va lite trött i ögat, blev ganska sent igår. Firade födelsedag i Malmö och tänkte ta tåget tio över tolv. Trodde jag. Men det kom ju inga tåg. Och när jag en timme senare väl kom på ett tåg mot Helsingborg så bestämde sig det för att ha Lund som slutstation. Så fick jag sitta där och glo en halvtimme. Roligare kan man ju ha en lördagnatt. Nu blir det sängen. Skola imorgon till tre och sen städning och kanske lite möbelinhandling, tihi!


♥♥♥

Hemma igen efter två timmar i Malmö. Ett till tre. Urusel tid! Mentorsträff iaf. Fick ordnat med min praktikplats nu i vår och jag får komma tillbaka till grundskolan och min förra handledare. Jadå! Här ska det undervisas, hehe.

Nu packar jag min nya weekendbag för en natt i Halmstad. Träffa mamma och syster, ska bli härligt! Snart är det dom som sticker iväg till Thailand. Först blir det en liten sväng inom Ikea för att shoppa å min systers vägnar. Dessutom ska jag köpa nattduksborden jag länge har spanat in och som jag upptäckte är till extrapris denna vecka. Ibland ska man ha flyt.

man kämpar inte hjäl en skugga, den dödar man med ett ljus


inget att rekommendera

Jaa vi vandrade hela Malmö runt i jakt på vad jag trodde skulle vara guldkorn. Men nej det va inte alls vad jag väntat mig. Det är sånt som händer när man googlar. Nåväl. Jakten fortsätter!

så som himlen ser ut

Någon som vet var man kan få tag på bilder med notband på? Såg sådana på Panduro för ett tag sedan men de säljs inte längre. Det är väl typiskt?




Återanvändning

Att rota hemma i mammas källare kan ge bättre resultat än vad man kan tro. Denna hylla hade en färg av beigegul och skulle slängas. Så jag bestämde mig för att ta hem den och rå om den lite med vit målarfärg. Den blev rätt så tjusig! Den fantastiska klockan är en julklapp från min syster.







Ljusstakarna på bordet är gjorda av tefat köpta på loppis.
Kopparna till faten fick stå i hyllan och se söta ut.


vi drar till malmö

God morgon! Dags att bege sig ner mot Malmö för kursintro och föreläsning. Kaffetermosen är laddad så det är bara att trippa ner till stationen. Snön är borta också så nu finns verkligen inga ursäkter för att inte ta fötterna ner till stan. I eftermiddag har vi tre timmars håla. Planen är lunch på Jensen's och sedan en svängom i Malmö stad. Jag har spanat in tre inredningsbutiker; Meloa, Laura Ashley och Fideli & Konungen. Ryktet sägar att där finns en del fint att hämta, vi får se. Om jag hittar dit ska jag komma med ett utlåtande.




bittersweet reality

Jag gjorde ju en dum grej. Sökte mina kurser nu till våren och allt vad jag skulle. Men klart att jag glömmer att tacka ja sen. Kommer hem och upptäcker att jag blivit struken, haha. Fick göra en senanmälan och ringa runt till en massa människor. Men det va bara att gå dit som vanligt. Kändes lite jobbigt ett tag. Hade varit trevligt att upptäcka att man står utan stålar plötsligt. Det är ju inte så att man levt fattigmanslivet de senaste veckorna.
Nä, så imorgon börjar allvaret. Jag har nästan glömt hur det känns. Har inte gått i skolan (mer än kvällskursen en gång i veckan) sedan början av november. Man vänjer sig fort.. Nu är det avancerad nivå, praktik och långa dagar som väntar. Ska iaf bli trevligt med sällskap på tåget igen.
Fast hade jag fått välja hade jag hellre legat och plaskat bland fiskarna någonstans utanför Maya Bay.




royal with cheese

När vi va i Thailand förra året köpte vi en tavla som vi fick med oss i en rulle hem. Att snickra ihop en ram att spänna upp den på blev dock aldrig riktigt av. Förrän nu. Bättre sent än aldrig och nu hänger den i vardagsrummet. Den föreställer en scen ur favoritfilmen Pulp Fiction.




nyår


Gänget samlat, förhoppningsvis står vi där igen nästa gång.


Jag fick äntligen skicka iväg min rislampa




Alla bilder finns på www.facebook.se

vackra thailand
















alla bilder finns på www.facebook.se

lampskärmsmakeover

Bläddrade i min nya favoritbok Inred lantligt inne och ute av Anna Örnberg och hittade en bild som jag blev inspirerad av. Den föreställer lampskärmar utan tyg och som man klätt med pärlor på olika sätt. En sån måste jag ha tänkte jag och gav mig ut på loppis och lampskärmsjakt. För 30 kr fick jag ett lämpligt pysselobjekt och dessutom en passade lampfot. Sedan shoppade jag loss bland pärlorna på Panduro. Det tog något längre tid än jag föreställt mig men jag är rätt nöjd med resultatet (lägg också märke till att de trista obehandlade köksmöblerna nu har blivit vita och vackra).












the perfect christmas

Hann knappt med att hänga upp ett duschdraperi men granen, den skulle bara upp.







Jag passade på att klippa av mig håret innan jul och Thailand. Lite kort men lättskött!




Mammas julgran ser alltid ut som en Disneygran.




Att vi är många i min familj märks extra tydligt på julafton.






xbox kinect

Igår va Fanny, Rasmus och Fredrik här på en riktig pensionärskväll. Vi käka thaimat och spelade bingolotto, haha. Fanny va den enda med lite tur och vann hundra spänn. Sen spelade vi Kinect som vi inhandlade i lördags. Idag har jag sån träningsvärk att jag knappt kan gå. Men vilket roligt spel! Jag ser många spelkvällar i framtiden.



welcome back

Julen är över, Thailand är över, semestern är över. Och här är jag precis som jag lovat. Det kommer att dyka upp bilder från den senaste månaden, allt från juleträd till strandkanter. Don't you worry ;)

Senaste veckorna har varit underbara! Först firade vi en perfekt jul i Halmstad, kunde verkligen inte bli bättre. Sedan har vi Thailand och jag behöver ju inte säga hur bra det va. Dags att greppa tag om verkligheten igen, nu är det slut på latandet. Renoveringen i lägenheten är klar (typ) och sakta men säkert börjar det växa fram ett hem här. Måste säga att det känns inte otrevligt att bo här precis.

Så med det, välkomna tillbaka. Tack kära ni som fortfarande inte gett upp hoppet.

RSS 2.0