min lilla men ack så söta och givetvis livsnödvändiga plåtburkssamling

Fyndade en söt liten plåtburk på loppis för någon dag sen. Jag gillar plåtburkar. Det är nått visst med sådana. Och så användbara, inte sant?



De två största kommer ifrån Panduro, hur söta?! Den rosa högst upp till höger har jag hittat hos mamma och den sista (och faktiskt minsta) är loppisfyndet.

rosa ljung

Kom på att vi inte har någon balkonglåda i nya lägenheten.. undrar om nya hyresgästen är sugen på att ta över mina skönheter. Hur många minusgrader tål ljung förresten?



från i lördags

Vi fick erkänna oss besegrade i TP och snällt ta på oss loserhattarna.



Vilda blir trött av allt packande

Dessutom har hon en bisarr förkärlek till kartonger.



vinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt

Mina fingrar kliar något oerhört efter att få julpynta! En vecka kvar... en vecka kvar. Oj vad jag ska pynta sen! Har iallafall pysslat lite och tillfälligt stillat mitt begär. Köpte blockljus som jag har dekorerat och nu kallar adventsljus. Tycker personligen att de blev väldigt tjusiga!







grattis till mig

Idag fyller jag 22. Halvvägs till 44. Uj.
Tack för en härlig dag och alla gratulationer!



det får bli en spara


jag lovade ju mig själv att lära mig den..





poser vi gillar

hihi..




Ikväll firar vi helg på traditonsenligt vis. Vin och spel!

lanvin ♥ h&m



alex ♥ lanvin


spara slösa

Ska satsa på en klassisk stjärna på fot i sovrummet. Vit såklart.
Vilken är finast? Och vad tror ni, vilken är spara och vilken är slösa?


mitt i natten

Har varit och jobbat på hemvården och har sedan suttit och glott i min kalender. Hade man inte magsår innan så lär man få det nu. Schemat är minst sagt fullspäckat ända fram till jul. Mest våndas jag inför nästa vecka som är full av jobb, födelsedagskalas och Den Stora Flytten och med allt som det nu innebär.  Ber därför redan nu om ursäkt för om uppdateringarna än en gång blir åsidosatta. Nu måste jag lugna mig ett par hekto och gå och lägga mig. Klockan ringer 06.30 imorgon för jobb fram till 16.30. Sedan blir det tåget 17.10 ner till Malmö för grupparbete. Kan vi inte bara hoppa över torsdagen denna veckan?



det hade inte gjort något om jag haft dessa i min ägo





i min hall

Kommer detta stå.



vi drar till malmö

Dags att ge sig iväg till Malmö igen för gitarrlektion och grupparbete. Jag får spatt av detta grupparbete. Det ska vara inlämnat nästa vecka så snart slipper vi det. Känner mig fortfarande oinspirerad och omotiverad. Skolarbete är liksom det sista jag vill tänka på. Man märker hur fort tiden går när det är tisdag igen och man måste till skolan. Men det är inte mkt kvar och jag får iaf ägna mig helhjärtat åt min favorithobby.



vad sägs om...

att låta granen präglas av våra intressen...



kronan på verket

Hittade en söt krona till granen på Rusta. Antingen blir det perfekt, eller så ser det riktigt knepigt ut. Det återstår att se. Sparar på stjärnan ifall att.



longing for weekend

Okej, försöker väcka mig själv ur min arbetskoma. När det blir torsdagkväll har jag jobbat och gått i skolan 11 av 11 dagar. Dala har varit duktig och packat medan jag flängt runt. Till helgen ska jag unna mig att vara ledig, gå på bio, loppis och julskyltning. Bara det inte regnar!

what's in your head zombie

Batteriet är på laddning. Om ni är snälla kanske jag återkommer med en smygtitt på nya boendet. Det finns en del justeringar som måste göras men det är ingenting som inte ett hotfullt samtal kan ordna, haha. Skämtåsdio, överlag är jag väldigt nöjd och är säker på att jag kommer trivas som fisken i vattnet. Jag håller på att längta ihjäl mig!




sony cybershot

Unnade mig en digitalkamera för en tid sedan. Det är alldeles blå (såklart) och fin.
Tyckte jag förtjänade det.





på min önskelista


ge mig söndag

Nu måste jag bara vänta en dag till tills jag får se lägenheten igen. Åh så spännande!
tick.. tack..




det hade inte gjort nått om inredningen såg ut typ såhär...

juletid

Eftersom vardagsrummet numera går i blått så måste ju naturligtvis årets julgran också göra det. Hittade underbara dekorationer på Ikea som genast fick följa med hem. Blått blått blått. Helt i min smak.



duschdraperi

I helgen ska vi som sagt ta en titt på den nya lägenheten igen. Köket beräknas vara klart denna vecka. Undrar hur långt de kommit med badrummet.. Det kommer att se ungefär likadant ut som det vi har nu. Men om alla andra rum ska få en makeover så kan man ju inte utelämna badrummet. Möjligheterna därinne är inte lika stora dock.. Ett nytt duschdraperi känns iaf på sin plats. Frågan är bara, diskret eller färgbomb?



Skulle kunna tänka mig detta vackra mintfärgade draperi med rosor på.



Eller varför inte detta ljuvliga fluff?



Kanske ett träd, man kan ju aldrig få för många träd.



Eller vad sägs om det underbara draperiet på denna bild?
Helst skulle ju resten av badrummet se ut som detta men det kanske är att begära för mkt.
Det ser lite ut som en vanlig gardin.. undrar hur bra det fungerar? Men det är vackert.



Detta är ändå en klar favorit. Känns som en bra kompromiss.
Diskret med en touch av fluff.



Eller så kanske man ska slå på stort och sy ett eget av gamla plastpåsar, haha.

på min önskelista




the kulinariska upplevelse in the night-time

Det är nått visst med att vara uppe halva natten. Det är tyst och skönt. Ingen som jagar en på telefonen, inga måsten som flåsar en i nacken hela tiden. Vem städar och pluggar på natten liksom?
Nu ska jag njuta av en kulinarisk upplevelse i form av en kopp med snabbnudlar och nya avsnitt av DH och Grey's Anatomy.




takfest

Efter jobbet tog jag och Fanny en tur till Väla som hade kvällsöppet till 23.00 idag. Maken till så mycket folk på samma ställe har man väl aldrig skådat. Ja förutom i Ullared då men det är ju i en klass för sig. Fick shoppat en blus på Bikbok annars höll sig mina shoppingfingrar ganska lugna. Däremot vill både jag och Fanny ha ungeför allt som finns inne på Indiska. Tekoppar, tekannor, silvriga värmeljushållare och kakfat i alla former. Tog en snabb titt inne på Kök och Form också där jag dräglade ett par minuter över ännu fler koppar och tekannor (nedan).



Nya blusen, 100 kr.
Lagom pris.









design från www.broarne.se

godmorgon torsdag

Ägnade dagen igår åt att packa och tvätta. På kvällen unnade jag mig en fika med Marlene, Catja och Ann-Margret. Hade tänkt att jag skulle visa några ljusstakar jag köpt och gjort om men jag har visst råkat packa ner dem redan. Får vänta tills vi landat på Slottshöjden. Det är lite kalt här nu. Det är bara det tråkiga kvar. Rensa lådor, garderober och förråd.
Nu ska jag ge mig iväg och jobba en stund, börjar sent idag. Tur det för när kl ringde 10 kände jag mig fortfarande halvdöd.



love at first sight

Kommer hem tidigt från Halmstad i söndags och tänker att jag ska ta en liten tur ut till Väla loppis och antikt. På vägen dit kör jag förbi en skylt som informerar mig om en nyöppnad loppis ute i Ödåkra. Måste ju naturligtvis åka dit. Där hittar jag en lokal fullproppad med grejer från golv till tak. Utanför står en container med möbler som ser övergivna och oälskade ut. Måste ju bara brotta mig in där. Och där är den. 30 kronor kostar den. Måste ju bara gå och hämta någon som kan ta ut den åt mig. Han suckar och tycker det är jobbigt att släpa ut någonting ur den där containern. Men ut kom den. Måste ju bara trycka in den i bilen. Över framsätet får den trängas in så jag knappt kan växla eller se någonting på vägen hem. Men det var det värt. Vilda är också förälskad. Den kommer passa som handen i handsken i nya sovrummet.



taklampa

Den här hade jag kunnat tänka mig ha hängandes i vardagsrummet. Tycker den är apfräck!
Dala är dock inte lika imponerad.. Vad tycker ni? Anskrämlig eller fräck?


världens bästa ♥


smakprov

Ljudet är kasst men jag ville visa vad jag lärt mig.
Tyck gärna till!



psst

Nej dra åt skogen! Ett nytt inlägg! Herregud... måste ha slått huvudet.
Som vanligt har jag mottagit en del klagomål på mitt högst sporadiska bloggande. Nu måste jag ta mig i kragen på riktigt! Har hunnit avsluta min engelskakurs sedan sist, vilket känns magiskt. Nu koncentrerar jag mig fullt och helhjärtat på min gitarr och på jobbet där jag fått ett litet vik fram till jul. För tillfället bor jag bland flyttlådor och väntar ivrigt på december månad så jag kan börja inreda. Till helgen ska vi dit och kika på det nya köket och jag ber till Gud att jag slipper strukturtapeter...
Jag ska bli bättre på uppdatering. Jag lovar åtminstone att försöka. Härmed förklarar jag balex.blogg.se för återupplivad. Welcome back!


RSS 2.0